Για Οκτώβριο μετατέθηκαν τα εργασιακά!

katrougkalos

Προσωρινή αναμονή για τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα της Ελλάδας, μετά την άτυπη συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, να τοποθετήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα εργασιακά, όπως άλλωστε δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας για την 17η Οκτωβρίου.

Κατά την πρώτη επί του ζητήματος επαφή, έγινε μία διερευνητική συζήτηση με το σχετικό πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, να μην έχει ολοκληρωθεί και να αναμένεται περί τα τέλη του μήνα, ενώ εκκρεμεί και η  απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου σε σχέση με την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής το 2013.

Το ΔΝΤ πιέζει για αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 10% του μόνιμου προσωπικού σε επιχειρήσεις 100 έως 400 ατόμων, αλλά και την απεμπλοκή του κράτους από τις διαδικασίες απόφασης για ομαδικές απολύσεις, με τον υπουργό να χαρακτηρίζει τις θέσεις αυτές "ακραίες", αλλά η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα αποτελέσει πρόκριμα στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-θεσμών σε σχέση με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου το οποίο διέπει τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …