Η ΑΔΕΔΥ απαντά σκληρά στον Βερναρδάκη

adedy-logotupo-sima

Για εκνευρισμό και απώλεια ψυχραιμίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρήστου Βερναρδάκη, κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, στην απάντησή στο έγγραφο του υπουργού για χρηματοδότησή της.

"Κατανοούμε απολύτως τον εκνευρισμό και την απώλεια ψυχραιμίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκη σε σχέση με την επιστολή που του απέστειλε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την προσπάθεια του να απαξιώσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων. Είναι απολύτως λογικό να τελεί σε πλήρη σύγχυση αφού ως Υπουργός που υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, εφαρμόζει και υλοποιεί νεοφιλελεύθερα μέτρα περικοπών σε μισθούς, σε συντάξεις και σαρώνει το κοινωνικό κράτος έχοντας ως υπέρτατη αρχή τη νομή και διατήρηση της εξουσίας του και όχι την εφαρμογή των πολιτικών που προεκλογικά ο ίδιος και η Συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. υποστήριζαν.

Ο Υπουργός, επιχειρώντας να συκοφαντήσει και να απαξιώσει στη συνείδηση των εργαζομένων την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ευρύτερα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μας αποδίδει «βαθύτατη άγνοια δεδομένων, θεωρητική ένδεια, ιστορικό αναλφαβητισμό, τεράστιο πολιτικό κυνισμό και γραφειοκρατική αντίληψη».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πότε προλάβαμε να αποκτήσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά, ενώ μέχρι τις εκλογές του Γενάρη του 2015, που ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο ίδιος και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη, μας χαρακτήριζαν αγωνιστές, υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των κοινωνικών αγαθών και αξιοποιούσαν τις θέσεις και τους αγώνες μας στην τακτική τους για να καταλάβουν την εξουσία.

Μήπως όταν μιλάει για «πολιτικό κυνισμό» ο Υπουργός «εξ’ ιδίων κρίνει τα αλλότρια»;

Σε ότι αφορά την εμμονή του Υπουργού στο ότι δεν αντέδρασε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην απαίτηση του ΣΕΒ για 150.000 απολύσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο και ότι δήθεν ανέλαβε ο ίδιος να απαντήσει «στο ΣΕΒ που είναι το κέντρο παραγωγής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής» ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο ίδιος και η Κυβέρνηση του εδώ και 20 μήνες εφαρμόζουν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ την πολιτική που υποδεικνύει ο ΣΕΒ η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Πιο συγκεκριμένα:

Πάγωμα διορισμών στο Δημόσιο, παράδοση τομέων και οργανισμών του Δημοσίου στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, φοροεπιδρομή εναντίον των φτωχομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων με επιδείνωση της αναλογίας έμμεσων – άμεσων φόρων, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών και συντάξεων κτλ.

Ετοιμάζεται ο ίδιος και η Κυβέρνηση του να ψηφίσουν νέους περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων, μέτρα που αποτελούν μόνιμες απαιτήσεις του ΣΕΒ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., από την άλλη πλευρά, έχει αποδείξει έμπρακτα τη σαφή αντίθεσή της στο ΣΕΒ. Στη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση δεκάδων Γενικών Απεργιών και συλλαλητηρίων ενάντια στην πολιτική του ΣΕΒ, των Κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Ο Υπουργός μας ελέγχει γιατί δεν χειροκροτούμε την εξαγγελία του για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο από 1/1/2018. Γνωρίζει, όμως, πολύ καλά ότι από το Φλεβάρη του 2015 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έθεσε το θέμα αυτό ως προτεραιότητα στην τότε νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση και η δέσμευση του προκατόχου του Υπουργού Γ. Κατρούγκαλου ήταν ότι θα ψηφίσει το σχετικό θεσμικό πλαίσιο εντός εξαμήνου. Τώρα ο Υπουργός υπόσχεται ότι θα εφαρμοστεί μετά από έξι (!!!) εξάμηνα αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στο περιεχόμενό του.

Και βέβαια αποτελεί πρόκληση να υπόσχεται ο Υπουργός εφαρμογή του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων όταν με την ψήφιση του 3ου μνημονίου αποφασίστικε και εφαρμόζεται η πολιτική της άγριας λιτότητας, της κατακρεούργησης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και της συρρίκνωσης των δημοσίων υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών, με δραματικές επιπτώσεις στους εργαζομένους του Δημοσίου και όλους τους πολίτες.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη θεσμοθέτηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων με βάση την αναγκαιότητα στήριξης του Δημοσίου Τομέα και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στη μακροσκελή επιστολή του ο Υπουργός δεν βρήκε να πει μια λέξη γιατί αρνείται να συζητήσει με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την κινητικότητα στο Δημόσιο και, επίσης, γιατί αρνείται να υλοποιήσει την προεκλογική αλλά και μετεκλογική δέσμευση του κόμματός του για μετατροπή των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε Δημόσιου Δικαίου.

Και επειδή ο κατήφορος των Κυβερνητικών στελεχών δεν έχει τέλος, αφού ο ίδιος πήρε το «μυστρί της λάσπης» από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγυης, Γ. Κατρούγκαλο και μιλά για τα οικονομικά των συνδικάτων, ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ και φυσικά δεν υπάρχει και σήμερα καμμιά κρατική χρηματοδότηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Οι μόνοι πόροι, που το συνδικαλιστικό όργανο έχει και διαχειρίζεται, είναι τα 3 ευρώ της ετήσιας συνδρομής των εργαζομένων – μελών της.

Καλούμε, τέλος, τον Υπουργό, για μία ακόμη φορά, να αποδεχθεί το αίτημα των εκπροσώπων των 550.000 Δημοσίων Υπαλλήλων και να συναντηθεί μαζί μας για να συζητήσουμε τα σοβαρά ανοικτά ζητήματα για το Δημόσιο (διορισμοί, νέοι οργανισμοί, κινητικότητα, συλλογικές διαπραγματεύσεις, μονιμοποίηση ΙΔΑΧ, αναγνώριση προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα κτλ)."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …