Οι εξαγγελίες Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

mitsotakis1_1

Το δικό του πολιτικό αφήγημα, με το οποίο -όπως υποστηρίζει- η χώρα θα βγει από την κρίση, είναι έτοιμος να ξεδιπλώσει απόψε από το Βελλίδειο Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος από χθες το πρωί βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα, θα αναπτύξει ενώπιον των παραγωγικών φορέων της Βορείου Ελλάδος το σχέδιό του για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής ενός άλλου μείγματος πολιτικής.

Χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις στην ομιλία του, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πρόκειται να μπει σε «ακατάπαυστη παροχολογία». Όπως ξεκαθαρίζουν συνεργάτες του, «σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις ούτε θα πανηγυρίζει επειδή 'λεφτά υπάρχουν'. Ωστόσο θα στείλει ένα αισιόδοξο και θετικό μήνυμα προς όλους τους Έλληνες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τρία θα είναι τα βασικά μηνύματα που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσει να εκπέμψει στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία, όπως θα πει, αποτελούν τις προϋποθέσεις για την επιτυχία:

1. Η ανάγκη να υπάρξει μια «μεγάλη πολιτική αλλαγή» μέσα από τις εκλογές, που -κατά τον ίδιο- «πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό και να σφραγιστούν από την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο ρεύμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα». Η Ελλάδα, θα τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν μπορεί να είναι όμηρος της ανικανότητας, της αδράνειας και της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ».

Θα κατηγορήσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για «αυταρχική, αλαζονική και διχαστική συμπεριφορά», με την οποία η χώρα θα παραμείνει στο τέλμα και ενώ ο ίδιος «κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει γαντζωμένος στη θέση του». Το κόστος παραμονής των δύο κυβερνητικών εταίρων στην εξουσία, θα επαναλάβει, είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών που ζητά η ΝΔ.

2. Η υιοθέτηση από την κοινωνία και εφαρμογή της «συμφωνίας αλήθειας» που προτείνει η ΝΔ στους πολίτες για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης θα διαπνέεται από τη βασική αρχή ότι η βαριά φορολογία σκοτώνει την οικονομία και θα εστιάζεται στο τρίπτυχο «λιγότερες δαπάνες, λιγότεροι φόροι, περισσότερη ανάπτυξη». Θα αναφερθεί, σύμφωνα με στενό συνομιλητή του, «σε πολύ συγκεκριμένες, στοχευμένες, δραστικές μειώσεις σε φόρους και σε περίπου δέκα σημεία του προϋπολογισμού από όπου μπορούν να υπάρξουν εξοικονομήσεις».

Έμφαση όπως τονίζει το euro2day.gr, θα δώσει στην προσέλκυση επενδύσεων, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση των θέσεων εργασίας και την ανάγκη φοροαποφυγής, με διάφορους τρόπους, όπως η μείωση της χρήσης μετρητών και η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Θα δεσμευτεί δε πως εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα μειώσει σταδιακά τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μιας διετίας, θα καταργήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί και το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία. Επίσης, θα υπογραμμίσει ότι πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η πραγματική ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, ενώ για τις επιχειρήσεις θα κάνει λόγο για «σταθερή φορολογία, ώστε να μην αναγκάζονται να φεύγουν εκτός Ελλάδας».

Όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει «ένα μικρότερο μα ισχυρότερο κράτος». Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στη δημόσια τάξη και δημόσια ασφάλεια, την παιδεία και την υγεία που «χρήζουν άμεσης βελτίωσης με απτές, συγκεκριμένες προτάσεις».

3. Η ισχυρή ενότητα των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις «δημιουργικές δυνάμεις» του τόπου και τους πολίτες «του μέτρου και της λογικής», να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το κόμμα του και να συνδιαμορφώσουν ένα κοινό εθνικό σχέδιο. Θα ζητήσει να συμφωνήσουν με τον οδικό χάρτη που προτείνει η παράταξή του, κτίζοντας μεταξύ τους μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης για να επιστρέψει η χώρα στην «κανονικότητα» και να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία από τις αγορές και τους δανειστές.

«Θέλουμε να αποκαταστήσουμε μια σχέση ειλικρίνειας με τους πολίτες. Ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη χωρίς βάρη. Για μας η αλήθεια και η ελπίδα είναι το ίδιο», σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, διαμηνύοντας ότι «θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε σχέδιο για να κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών».

Στοχευμένες δράσεις

Στο πλαίσιο του ανοίγματος της ΝΔ στην κοινωνία, περισσότεροι από 55 Βουλευτές απ' όλη την Ελλάδα και εκατοντάδες στελέχη της ΝΔ (Συντονιστές, Τομεάρχες, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Επικεφαλής Γραμματειών κ.α.) όλη την εβδομάδα και μέχρι χθες επισκέφθηκαν τους 15 νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Την ίδια ώρα οι 13 Γραμματείες του Κόμματος και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, πραγματοποίησαν σειρά εκδηλώσεων – συζητήσεων, αλλά και επισκέψεις κλιμακίων με περισσότερους από 40 κοινωνικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, «μέσα από τις στοχευμένες αυτές δράσεις κομματικών στελεχών, αναδείχτηκε η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία». Κάτι που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …