Γυναίκα μεταμόρφωσε ένα χωριό της Λαμίας σε υπέροχο παραμύθι(ΦΩΤΟ)

upl57d9043424109

Πολλές φορές όταν οι ίδιοι οι πολίτες αναλαμβάνουν δράση και φροντίζουν για το αστικό ή το φυσικό τοπίο του περιβάλλοντός τους χωρίς να περιμένουν τα πάντα από την Πολιτεία, γίνονται σπουδαία πράγματα.

upl57d903fc33aad

Όσοι έχετε επισκεφτεί την Παύλιανη, ένα χωριό του Δήμου Λαμιέων στους πρόποδες της Οίτης, σίγουρα θα προσ3ξατε την εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα – πιάνο στο δάσος ή τα graffiti (τύπου Banksy) που βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου στα σπίτια του χωριού.

neari-metamorfwse-xwrio-sti-lamia-se-uperoxo-paramuthi-w_l

Πρέπει να παραδεχτούμε πώς δεν είναι εικόνες που περιμένεις σε ένα ορεινό χωριό.

upl57d90487a77b3

Η 29χρονη Μαρία Λιάγκα μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα αλλά έχοντας καταγωγή από την Παύλιανη έχει περάσει όλα της τα καλοκαίρια στον τόπο του πατέρα της.

upl57d9046c51f84

Θυμάται από μικρή να ασχολείται με τα Πολιτιστικά του χωριού και με τον Βαγγέλη Ζωγράφο - που αναλαμβάνει πάντα πρώτος δράση και παρασύρει κι άλλους εθελοντές- βρέθηκε πριν λίγα χρόνια να φτιάχνει πινακίδες για το χωριό προσθέτοντας μια δόση χιούμορ.

upl57d90394d223e

Αργότερα και βλέποντας και την Τέχνη του street art που εξαπλώνεται στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων , σκέφτηκε να κάνει κάτι ανάλογο στο δικό της τόπο που αγαπάει πολύ.

Στην αρχή διστακτικά και με την συγκατάθεση των ιδιοκτητών των σπιτιών ξεκίνησε ένα graffiti.

upl57d904a78650b

Οι Παυλιανίτες δέχτηκαν ευχάριστα την μοντέρνα απροσδόκητη πινελιά της Μαρίας κι έτσι το επόμενο καλοκαίρι ζωγράφισε μια ολόκληρη γέφυρα και συνέχισε να δημιουργεί στους τοίχους παλιών σπιτιών σεβόμενη πάντα τον χώρο.

upl57d904c0465e3

Κάποιοι μάλιστα της ζήτησαν οι ίδιοι να παρέμβει στο εξωτερικό των σπιτιών τους.

upl57d9037718d82

Τα έργα αυτά έχουν γίνει έξω από τα πλαίσια κάποιου Πολιτιστικού Συλλόγου.

upl57d9045457582

Η Μαρία Λιάγκα έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά και πέρα από τα έργα της στην Παύλιανη δεν ασχολείται με τα Εικαστικά. Τα project της στο χωριό είναι κάτι που ήρθε πολύ φυσικά.

upl57d903e74a2d3

Η δράση αυτή ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι με παρότρυνση του Βαγγέλη Ζωγράφου.

upl57d90418c2457

«Στην αρχή κάναμε μια βόλτα στο χωρίο & βλέποντας τοίχους ή παλιά αντικείμενα σκεφτόμουν σε τι θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν. Για αρχή έκανα μια μικρή ζωγραφιά (ήταν μια εσοχή σε έναν τοίχο που την κάναμε να φαίνεται σαν κάδρο) και μετά μεγαλύτερες επιφάνειες. Κάπου εκεί ξεθάρρεψα» λέει η Μαρία Λιάγκα.

Πηγή: mag24.gr


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …