Οι προμηθευτές κρατούν το μέλλον της "Μαρινόπουλος"

marinopoylos-skalbeni
Επιστολή με την οποία θα ερωτούν αν η διοίκηση της κάθε επιχείρησης είναι διατεθειμένη να συναινέσει στο «κούρεμα» των οφειλών κατά 50%, αποστέλλουν από σήμερα στους προμηθευτές της "Μαρινόπουλος" οι τράπεζες, ενόψει και της εκδίκασης της προσφυγής της "Μαρινόπουλος" για υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, είτε 28, είτε 30 του μηνός.
  • Αρχικά αρκετοί από τους λεγόμενους "μεγάλους" εγχώριους προμηθευτές αποδέχθηκαν ανεπισήμως μεν το «κούρεμα», άρχισαν δε να διαμορφώνουν θετικό κλίμα μεταξύ των προμηθευτών.

Σύμφωνα με το cnn.gr πηγές θεωρούν ότι είναι πλέον απολύτως εφικτή η συγκέντρωση του 60% του συνόλου των πιστωτών της Μαρινόπουλος που απαιτεί ο νόμος, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι δύσκολο να υποβληθούν ενστάσεις από πλευράς προμηθευτών σε βάρος ενδεχόμενης θετικής απόφασης του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί πως ο όμιλος Σκλαβενίτη θα δώσει 360 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος και θα καταβάλλει άλλα 125 εκατ. ευρώ για να αποπληρωθούν διάφορες άλλες υποχρεώσεις της εταιρείας, όπως είναι η πληρωμή των εργαζομένων και τα ενοίκια των ακινήτων.

Αθροιστικά ο όμιλος Σκλαβενίτη αναλαμβάνει υποχρεώσεις περί το 1 δισ. ευρώ και το σύνολο των εργαζομένων». Συγκεκριμένα, τα 153 εκατ. ευρώ αφορούν την Εφορία και τα ταμεία, τα 233 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις leasing και ακίνητα, τα 550 εκατ. ευρώ είναι δάνεια, περιλαμβάνεται και το δάνειο των 360 εκατ. ευρώ, και τα υπόλοιπα, περίπου 100 εκατ. ευρώ, αφορούν διάφορες άλλες, εκκρεμότητες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …