108,3 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια

kokkina_daneia1

Η σταθεροποίηση της αγοράς ακινήτων σχετίζεται άμεσα και με τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως είπε ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θοδωρής Μητράκος, αναφέροντας πως όσο πέφτει η αγορά ακινήτων. τόσο υποχωρεί και η αξία των ενεχύρων με τα οποία συνδέονται τα δάνεια.

Ο κ. Μητράκος ανέφερε πως το 45,1% του συνόλου των δανείων των ελληνικών τραπεζών είναι «κόκκινα δάνεια» και η αξία τους σήμερα ανέρχεται στα 108,3 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι το τελευταίο εξάμηνο περιορίσθηκαν κατά 350 εκατ. ευρώ. «Η διαχείριση των δανείων αυτών αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πρόκληση για το τραπεζικό σύστημα», είπε ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, προσθέτοντας πως η μείωση των εξυπηρετούμενων δανείων κατά 30% σε βάθος τριετίας που ζητά ο SSM είναι φιλόδοξος στόχος.

Στην ίδια βάση σημείωσε πως αν και το θεσμικό πλαίσιο έχει βελτιωθεί και έφερε ως παράδειγμα τον νέο Κώδικα Δεοντολογία της Τράπεζας της Ελλάδος, για τον οποίο απαιτούνται πρόσθετες βελτιώσεις στο Πτωχευτικό Δίκαιο, στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στην απονομή της Δικαιοσύνης για να μειωθεί ταχύτερα το απόθεμα των «κόκκινων» δανείων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …