24ωρη απεργία την Πέμπτη της ΠΟΜΕΕΑ

idiki-agogi

8 έως και 18 μήνες περιμένουν κάθε φορά για να λάβουν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, που καταγγέλλουν εκτός από τις πολύμηνες καθυστερήσεις, συνεχείς μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση εργασίας, ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας, απολύσεις εργαζομένων, συμβάσεις που δεν ανανεώνονται, ανεργία και κλείσιμο φορέων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελυταία του συνεδρίαση εξήγγειλε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 22 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 10.30 το πρωί, προαναγγέλλοντας μαζική συμμετοχή, για΄τι όπως εξηγεί "η καθημερινότητα και η γενικότερη εικόνα που επικρατεί στα ΝΠΙΔ στην Ειδική Αγωγή Πρόνοιας είναι καταρρακωμένη".

Ολόκληρη η ανακοίνωση από την ΠΟΜΕΕΑ:

"ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αδιαφορία του απέναντι στους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής.

Από το 2015 έχετε ενημερωθεί για την αναγκαιότητα λειτουργίας των Φορέων έναντι στα ΑμεΑ.

Γνωρίζετε ποια είναι η δουλειά μας και αναγνωρίζετε την ποιότητα και την αναγκαιότητα της ύπαρξης μας.

Έχετε την πλήρη εικόνα για το έργο που παρέχετε και δεσμευτήκατε προφορικά σε επαναλαμβανόμενες συναντήσεις, να ρυθμίσετε την γραφειοκρατική λαίλαπα που δυσχεραίνει την λειτουργία.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 και η επαναλαμβανόμενα μειωμένη κρατική επιχορήγηση που είναι ανάσα λειτουργίας βρίσκεται ακόμα στα γραφεία σας.

Περιμένοντας, νομοσχέδιο που Εσείς συντάσσετε και Εσείς το ονομάζετε εξυγίανση των ΝΠΙΔ πρόνοιας, οι φορείς οδηγούνται σε κλείσιμο, τα ΑμεΑ χωρίς εκπαιδευτικά πλαίσια, οι οικογένειες σε αδιέξοδο και οι εργαζόμενοι στην ανεργία.

Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΑΙΡΕΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση καταβολή της κρατικής επιχορήγησης 2016

  • Έκτακτη επιχορήγηση στους φορείς για κάλυψη δεδουλευμένων μισθοδοσιών 2015 – 2016

  • Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για το 2017

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο στην Ειδική Αγωγή για όλα τα ΝΠΙΔ

  • Την ανάληψη της πλήρους χρηματοδότησης των ΝΠΙΔ των λειτουργικών δαπανών απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό με αυστηρό οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο από το Κράτος

  • Καμία οικονομική επιβάρυνση στις οικογένειες των εξυπηρετούμενων

  • Εργασιακή ασφάλεια

  • Καμία απώλεια θέσης εργασίας

ΠΡΟΝΟΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …