Οι τίτλοι τέλους για τη Softex πέφτουν την Παρασκευή!

SOFTEX

Ήταν στα μέσα Ιανουαρίου, όταν οι εργαζόμενοι της άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία) ενημερώνονταν από τη διοίκηση της ότι το εργοστάσιο της χαρτοβιομηχανίας στον Βοτανικό διακόπτει οριστικά τη λειτουργία του. Οκτώ μήνες μετά από εκείνη την ημέρα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να παιχτεί η τελευταία πράξη για μια από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες της χώρας.

Την ερχόμενη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 12:00 λοιπόν έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα κληθούν να αποφασίσουν οι μέτοχοι, πέραν της έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων της απελθούσας χρήσης, των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου και των αμοιβών αυτού, είναι η υιοθέτηση μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 47 του κ.ν. 2190/1920 (σ.σ. προβλέπει τη λύση της εταιρείας ή την υιοθέτηση άλλου μέτρου), αλλά και την επικύρωση της από 18 Ιανουαρίου απόφασης του διοικητικού συμβουλίου για οριστική διακοπή της παραγωγικής λειτουργίας της εταιρείας και έναρξης των σχετικών ενεργειών καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας όλου του υπηρετούντος στην εταιρεία προσωπικού.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε πως στις 16 Μαρτίου, δηλαδή προ εξαμήνου, είχε πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου, τριμερής συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex με θέμα την απόφαση της μητρικής εταιρείας, της ιταλικής Bolton Group, να κλείσει οριστικά την Αθηναϊκή Χαρτοποιία. Εκείνη η συνάντηση είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο με το υπουργείο να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά από τη συνάντηση πως: "βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας εναλλακτικών λύσεων για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.”

Σε οικονομικό επίπεδο η Αθηναϊκή Χαρτοποιία εμφάνισε το 2014 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) τζίρο 44,37 εκατ. ευρώ από 49,298 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013, με διευρυμένος όμως ζημιές προ φόρων στα 4,982 εκατ. ευρώ από 1,468 εκατ. ευρώ το 2013 και ίδια κεφάλαια τα οποία είχαν καταστεί το 2014 μικρότερα από το μισό (1/2) του καταβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και ως εκ τούτου συνέτρεχαν οι λόγοι εφαρμογής του άρθρου 47 του Κ.Ν. 2190/1920.

Αν και παραμένει άγνωστο πως κινήθηκαν τα οικονομικά της μεγέθη το 2015 (ο ισολογισμός της δεν είχε αναρτηθεί έως χθες στο site της ούτε στο ΓΕΜΗ), με βάση τις μετρήσεις πωλήσεων εντός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, το brand Softex παρέμεινε ισχυρό και τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αγοράς (σ.σ. η μέτρηση κατανάλωσης εξετάζει την περίοδο από τις αρχές του έτους έως και τα μέσα Ιουλίου) το brand softex διατήρησε την τρίτη θέση σε τρεις βασικές κατηγορίες προϊόντων (χαρτομάντιλα, χαρτί υγείας, ρολό κουζίνας) και τη δεύτερη μεταξύ των επωνύμων προϊόντων των συγκεκριμένων κατηγοριών, καταλήγει στο ρεπορτάζ του το capital.gr.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας στον κασσελάκη για τα νησιά

Δαπανούνται ετησίως περί τα 36 εκατομμύρια ευρώ για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αναφέρει …