Η "ξεφτίλα" του Δυτικού κόσμου επιτρέπει να βομβαρδίζονται παιδάκια! (VIDEO&ΦΩΤΟ)

syria1

Παιδιά γεμάτα αίματα. Με το φόβο και την απορία "ζωγραφισμένα" στα αθώα τους προσωπάκια. Θύματα ενός ακόμα βομβαρδισμού σε γειτονιές στο Χαλέπι. Οι εικόνες είναι σκληρές. Αλλά δυστυχώς, είναι αληθινές.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να τελειώσει η εκεχειρία και οι δυνάμεις του Άσαντ, υποβοηθούμενες από εκείνες του Πούτιν βομβάρδισαν γειτονιά στο Χαλέπι και αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια. Οι εικόνες από νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, μόνο οργή προκαλούν!

syria2

Πρόσωπα φοβισμένα. Γεμάτα αίματα. Το κλάμα παιδιών καλύπτει τα πάντα. Ένα μικρό παιδάκι, με τα αίματα ακόμη στο πρόσωπό του, δέχεται τις πρώτες βοήθειες από μια νοσοκόμα. Του βάζει επίδεσμο στο κεφαλάκι του κι εκείνο, με το χεράκι του, τον ακουμπά για να καταλάβει τι ακριβώς του έβαλαν.

syria4

Δίπλα του ένα άλλο μικρό παιδί. Έχει κι εκείνο αίματα. Πονάει και κλαίει. Οι σκόνες από τον βομβαρδισμό στη γειτονιά του στο Χαλέπι είναι ακόμη "καθισμένες" στο πρόσωπό του. Η κατάσταση ενός άλλου παιδιού είναι ακόμη χειρότερη. Του έχουν καλύψει τα μάτια με επιδέσμους. Το αίμα δεν έχει φύγει από το πρόσωπο και τα ρούχα του. Είναι εκεί για να θυμίζει το έγκλημα. Ένα ακόμη έγκλημα. Όχι το τελευταίο.

Ο απολογισμός από την επίθεση βαρύς: 10 νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες.

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός στη γειτονιά στο Χαλέπι έρχεται σχεδόν την ίδια στιγμή που στο άκουσμα της είδησης πως συριακά και ρωσικά μαχητικά, λίγες ώρες μετά το τέλος της εκεχειρίας, επιτέθηκαν σε κονβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια μόνο τη λέξη αίσχος φέρνει στο μυαλό.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 12, ανάμεσά τους και μέλη της Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με όσα είπαν το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

syria7_533_355

Τα κρατικά μέσα, φυσικά, μετέδωσαν ότι η επιχείρηση ήταν πέρα για πέρα δικαιολογημένη αφού ο συριακός στρατός δήλωσε ότι κυβερνητικές δυνάμεις απέκρουσαν μια επίθεση ανταρτών στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού. Η επίθεση, είπε ο στρατός, έγινε κοντά στην περιοχή Ραμούσα, όπου βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επανέκτησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους πριν από μερικές μέρες.

syria6

Τουλάχιστον οκτώ φορτηγά καταστράφηκαν στην επίθεση κοντά στην κωμόπολη Ουρμ αλ Κούμπρα, είπε ακτιβιστής της αντιπολίτευσης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ήταν σταθμευμένα στο τοπικό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου, το οποίο επίσης καταστράφηκε.

"Καθώς σας μιλάω, οι αδελφοί μου προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές, και εμείς υποστήκαμε άλλες τέσσερις επιθέσεις (...) ακριβώς στο ίδιο μέρος", είπε ο Αμπού Σαχούντ. "Βρίσκονται ακόμα στον αέρα", είπε στο πρακτορείο Reuters, από την ίδια περιοχή, στέλνοντας βίντεο που έδειχνε να φλέγονται αρκετά ρυμουλκούμενα.

Κάτοικος της περιοχής είπε στο Reuters ότι τα φορτηγά είχαν χτυπηθεί από περίπου πέντε ρουκέτες ενώ βρίσκονταν σταυθμευμένα στο κέντρο της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου και ότι ο επικεφαλής του κέντρου και αρκετοί άλλοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Η βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, συμπεριελάμβανε αλεύρι και φαρμακευτικές προμήθειες για 78.000 άτομα θα παραδιδόταν στην Ουρμ αλ Κούμπρα. Ο ΟΗΕ και ο Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσαν ότι είχαν χτυπηθεί τα ρυμουλκούμενα. Το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι τα φορτηγά είχαν ήδη κάνει μια τακτική παράδοση βοήθειας που είχε οργανωθεί από έναν διεθνή οργανισμό σε μια περιοχή δυτικά του Χαλεπιού.

syria3

"Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για το ότι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και αποστολές έχουν για άλλη μια φορά υποφέρει από την βιαιότητα του πολέμου αυτού", είπε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού σε δήλωση στο Reuters.

syria

Κατά το ΑΠΕ - ΜΠΕ, tο Παρατηρητήριο ανέφερε ότι έχουν γίνει τουλάχιστον 40 βομβαρδισμοί μέσα και γύρω από το Χαλέπι από το τέλος της εκεχειρίας, και ότι συνολικά 32 άτομα έχουν σκοτωθεί.

Οργισμένος Ομπάμα

Και ενώ στη Συρία εξακολουθούν να σκοτώνονται άμαχοι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι "εξοργισμένη" με την είδηση για τον βομβαρδισμό αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στο Χαλέπι. Η Ουάσιγκτον θα αναθεωρήσει τη μελλοντική της συνεργασία με τη Ρωσία, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Ο προορισμός της αποστολής αυτής ήταν γνωστός στο καθεστώς της Συρίας και την Ρωσική ομοσπονδία και όμως αυτά τα μέλη της αποστολής σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να παράσχουν ανακούφιση στους κατοίκους της Συρίας", είπε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε δήλωσή του.

syria5

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θέσουν το θέμα άμεσα στη Ρωσία. Δεδομένης της ανήκουστης παραβίασης (του συμφώνου) Διακοπής Εχθροπραξιών, θα επανεξετάσουμε τις μελλοντικές προοπτικές για τη συνεργασία (μας) με τη Ρωσία", πρόσθεσε ο Κίρμπι.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νοτιοδυτικά της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο νοτιοδυτικά της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …