Αναβλήθηκε η εκδίκαση υπαγωγής στο άρθρο 99 της "Μαρινόπουλος"

marinopouloskleisimo

Αναβολή για τις 14 Δεκεμβρίου πήρε η συζήτηση της αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, μετά από αίτημα της επιχείρησης με το αιτιολογικό το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο εξυγίανσης, οπότε και θα υπάρξει νέα αίτηση για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ.

Βέβαια δεν ζήτησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής, απλώς ενδιάμεσα δεν υπήρχε ελεύθερη δικάσιμος.

Στο σχέδιο διάσωσης είχε προβλεφθεί ότι θα απαιτηθεί σημαντικό χρονικό διάστημα μέχρι την τυπική επικύρωση της συμφωνίας διάσωσης, γι' αυτό και προνοήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρίας με ποσό ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Από το συγκεκριμένο ποσό, η πρώτη δόση (10 εκατ. ευρώ) δόθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου και με αυτή εξοφλήθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων της αλυσίδας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και ακολούθησαν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …