Αποζημίωση πολιτών από τα μέτρα λιτότητας(Τι διεκδικείτε)

elladashmaiatora

Άνοιξε με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΕΔ) της 20ής Σεπτεμβρίου 2016, η δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να προσφύγουν κατά του Ευρωπαικού κράτους και να διεκδικήσουν την αποζημίωσή τους για τα μέτρα λιτότητας που τους έχουν πλήξει!!!

Στην απόφαση τονίζεται ότι "οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι δυνατόν να ενάγουν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Κομισιόν, στην περίπτωση κατά την οποία παραβιάζονται αποδεδειγμένα τα θεμελιώδη δικαιώματά τους".

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θεωρεί ότι τα μέτρα καλώς ελήφθησαν αφού αποσκοπούσαν στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υπηρετούσαν το κοινό καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά  έκριναν πως είναι δυνατόν να ζητηθεί αποζημίωση από την Κομισιόν ή την ΕΚΤ εφόσον παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα των εναγόντων.

Στο Ευρωπαικό Δικαστήριο προσέφυγαν κατά της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θιγόμενοι από το κούρεμα των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών άνω των 100.000 ευρώ το 2013, απαιτώντας την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν.Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αποζημίωση ειδικού σκοπού-Ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας: Εγκρίθηκε ποσό πληρωμής- αφορά

Εγκρίθηκε το ποσό για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας …