ΟΤΑ Αττικής: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών-Κινητοποιήσεις

paidikoi_stathmoi_3

Κινητοποιήσεις τώρα ζητά από όλους τους εραζόμενους στους Δήμους το Συνδικάτο των ΟΤΑ Αττικής, με αίτημα όλα τα παιδιά των δημοτών που έχουν καταθέσει αιτήσεις να κερδίσουν μία θέση στους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς και να μην εξαιρεθεί κανένα.

"Οι παιδικοί σταθμοί ξεκίνησαν η λειτουργία τους με χιλιάδες παιδιά να μένουν εκτός. Συγκεκριμένα όλο το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις είχαμε δηλώσει την κάθετη αντίθεση μας στην αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Μάλιστα στις παρεμβάσεις μας, στις κινητοποιήσεις μας είχαμε αναδείξει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η πραγματικότητα έρχεται να δυστυχώς να μας δικαιώσει.

Εκτός χρηματοδότησης μένουν πάνω από 36.000 παιδιά και βέβαια σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και τα παιδιά που δεν δικαιούνται ή δεν είχαν τις προϋποθέσεις να μπουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ο τελικός αριθμός ξεπερνά τις 48.000 παιδιά. Ενώ όσο αφορά τους εργαζόμενους η συγκυβέρνηση υιοθέτησε τη πρόταση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ προχωρώντας στην ανανέωση των συμβάσεων για δύο μήνες προκειμένου να κατασταλαχτή ο αριθμός των παιδιών που θα ενταχθεί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μιας και είναι σε άμεση συνάρτηση.

Η αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης και από τη χρηματοδότηση της δομής να πηγαίνει στα χέρια των ενδιαφερομένων γονιών μόνο τυχαία δεν είναι. Έρχεται να προστεθεί στις γενικότερες αναδιαρθρώσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει ακόμα πιο πολύ τη συρρίκνωση του κράτους. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η άποψη που εκφράζαμε το προηγούμενο διάστημα ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα ένα και μόνο στόχο εξυπηρετούσαν. Την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση βασικών τομέων και υπηρεσιών του δημοσίου ακόμα και των κοινωνικών δομών όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί.

Σκοπός τους η παρά πέρα αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζομένων αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων για υπηρεσίες όπου θα έπρεπε να είναι δωρεάν, αλλά και η μεταφορά κονδυλίων από τις δημόσιες δομές προς τις ιδιωτικές. Στόχος τους η παρά πέρα υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών και από υλικοτεχνική υποδομή και από προσωπικό αλλά και η παρά πέρα εμπορευματοποίηση των κοινωνικών δομών προκειμένου να αποτελέσουν άλλο ένα πεδίο εκμετάλλευσης για τους ιδιώτες που χρόνια τώρα κάνουν τα πάντα ώστε να διεισδύσουν όλο και περισσότερο.

Σήμερα μπροστά σε αυτή τη πολιτική χρειάζεται και πρέπει να βγούνε συμπεράσματα για το ρόλο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.  Η πολιτική τους είναι απέναντι και έξω από τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Ήρθαν για να παίξουν το βρώμικο ρόλο τους, να εφαρμόσουν πολιτικές αποφάσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν θα τολμούσαν να πάρουν. Από τους σχεδιασμούς τους δεν εξαιρούν ούτε καν το πιο ευαίσθητο κομμάτι όπως είναι τα παιδιά και τα ΑΜΕΑ.

Οι εργαζόμενοι, οι γονείς, οι μαζικοί φορείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αδιάφοροι μπροστά στη συγκεκριμένη πολιτική κατάντια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Σήμερα χρειάζεται να οξύνουμε την επίθεση μας απέναντι σε αυτούς που ήρθαν να ρημάξουν τις ζωές μας. Το ζήτημα των παιδικών σταθμών είναι σοβαρό και θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους.  Κανένας και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των παιδιών μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο από όλη τη κοινωνία. Καλούμε τους συναδέλφους, τα σωματεία των δήμων και γενικά του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, τους συλλόγους γονέων να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε κάθε δήμο, σε κάθε περιοχή, να εντείνουν τον αγώνα τους, να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη 21-9-2016 στη 1 το μεσημέρι στο ΠΕΙΡΑΙΑ στα γραφεία της ΑΝΤ/ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ακτή Ποσειδώνος 14-16) και στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ στην Κατεχάκη  56.

Απαιτώντας:

  • Όλα τα παιδιά να έχουν θέση στους Δημόσιους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Να δημιουργηθούν και να στηριχθούν νέες σύγχρονες δομές για το παιδί.
  • Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση όλων των τροφείων που επιβάλλουν η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές. 
  • Δημιουργία  Παιδικών Σταθμών, τόσων που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών, με σύγχρονες δομές για το παιδί.
  • Αποκλειστική διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση και ενίσχυση των δημόσιων δομών και όχι χρηματοδότηση των ιδιωτών.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά – εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …