www.sepenet.gr: Η διαδικτυακή πύλη καταγγελιών παραβάσεων εργατικής νομοθεσίας

sepeistoselida

Ενεργοποίησε ο ΣΕΠΕ, το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας, την ιστοσελίδα του, στην οποία θα δίνεται το περιθώριο των κινήσεων  στους πολίτες, για την υποβολή ηλεκτρονικά των καταγγελιών τους για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, ώστε τα κλιμάκια του να μπορούν τάχιστα να τις ελέγχουν και να αποδίδουν τις νόμιμες κυρώσεις.

Τα βήματα χρήσης της ιστοσελίδας  sepenet.gr, είναι απλά, όπως εξηγεί άλλωστε και ο φορέας στην ανάρτησή του:

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας – Σ.ΕΠ.Ε. ανταποκρινόμενο στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του εργασιακού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος και προκειμένου να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, εντάσσει άμεσα στην καθημερινή του λειτουργία ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό εργαλείο, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ ΣΕΠΕ).

Με το πληροφοριακό αυτό σύστημα, το Σ.ΕΠ.Ε, αφενός αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές του διαδικασίες, αφετέρου αλλάζει δραστικά τον τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες: η διενέργεια των συναλλαγών και η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων θα γίνεται πλέον μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης www.sepenet.gr

Η έναρξη λειτουργίας των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΟΠΣ-ΣΕΠΕ σηματοδοτεί μία στρατηγικής σημασίας μεταρρύθμιση, η οποία απαλλάσσει εργαζόμενους, εργοδότες, επιχειρήσεις και άλλους εμπλεκόμενους φορείς από την άσκοπη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία. Μειώνει το χρόνο εξυπηρέτησης και τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών, τα διοικητικά και οικονομικά βάρη των επιχειρήσεων, ενώ ενισχύει τη διαφάνεια και αποκαθιστά τη σχέση εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, η διαλειτουργικότητα που επιτυγχάνεται με τα αντίστοιχα συστήματα άλλων φορέων και Υπηρεσιών του Δημοσίου, τρίτων, κλπ, αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, η παρεχόμενη δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης, μέσω της πύλης www.sepenet.gr, στην Εθνική εργατική νομοθεσία, στις σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες, σε έντυπα και σχετικές εκδόσεις, στις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές ή εθνικές εκστρατείες κλπ. θα συμβάλει καθοριστικά τόσο στην αξιόπιστη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών όσο και την εξοικείωση τους με τη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …