Ακατάσχετο λογαριασμός και πάγωμα ληξιπρόθεσμων ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

gsebee

Να υπάρξει μια συγκροτημένη και τεχνικά ολοκληρωμένη πρόταση εκ μέρους της κυβέρνησης και των θεσμών, ώστε να διαμορφωθεί μια οριστική και αποτελεσματική ρύθμιση για τους επαγγελματίες και τα ταμεία, αναμένει η ΓΣΕΒΕΕ, η οποία επανέφερε στην επίσημη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με το επιτελείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, την πρόταση εφαρμογής του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και του παγώματος ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Αν τα μέτρα αυτά», τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ, «είχαν ληφθεί εγκαίρως στα πρώιμα χρόνια της κρίσης, είναι βέβαιο ότι θα είχαν επιφέρει σημαντικά οφέλη στα ασφαλιστικά ταμεία και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

Για τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό, η ΓΣΕΒΕΕ υπογραμμίζει την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός μοναδικού τέτοιου λογαριασμού, ο οποίος θα εξυπηρετεί όλες τις οικονομικές λειτουργίες της επιχείρησης και του οποίου οι τεχνικές παραμετροποιήσεις δύνανται να υπόκεινται σε κάποια κριτήρια, όπως ο κύκλος εργασιών, το ύψος οφειλών κα.

Για το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών επαγγελματιών, η πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ είναι να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των (παγωμένων) οφειλών στο τέλος του ασφαλιστικού βίου, με την επιλογή είτε της εξαγοράς τους, είτε αφαίρεσής τους από τον ασφαλιστικό χρόνο που υπολογίζεται για το ύψος της σύνταξης.

Από αυτό το μέτρο, με μετριοπαθείς εκτιμήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, υπολογίζεται ότι, με την ενεργοποίηση του ημίσεως των οφειλετών του Οργανισμού, μπορούν να εισρεύσουν στα ασφαλιστικά ταμεία περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ ανά έτος.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …