Ασσφάλιση στο ΙΚΑ με σύμφωνο συμβίωσης

ika1
Δικαίωμα υπαγωγής στην ασφάλιση του ΙΚΑ, αποκτούν και όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Όπως επισημαίνεται σε εγκύκλιο της διοίκησης του Ιδρύματος, «οι αντισυμβαλλόμενοι, δηλαδή τα μέρη που έχουν μεταξύ τους συνάψει σύμφωνο συμβίωσης σύμφωνα με το ν. 4356/2015, εξομοιώνονται πλήρως με τους έγγαμους ως προς κάθε κοινωνικοασφαλιστικό δικαίωμα, παροχή, υποχρέωση ή περιορισμό», όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Για να ληφθεί υπόψη το σύμφωνο συμβίωσης, θα πρέπει να έχει εκδοθεί σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο και να είναι εν ισχύ, δηλαδή να μην έχει επέλθει η λύση του.
Σύμφωνα συμβίωσης που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του προγενέστερου νόμου (3719/2008), δεν θα γίνονται αποδεκτά, εφόσον δεν έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νέου νόμου.
Για το λόγο αυτό, απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στα αρμόδια υποκαταστήματα του ΙΚΑ, πρόσφατο απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης με συνημμένο αντίγραφο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …