Χάος στην Βόρεια Καρολίνα-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης(ΦΩΤΟ)

pppp

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Σάρλοτ ο Κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Πατ ΜακΚρόρι. Έτσι σήμερα αναμένεται να αναπτυχθούν μονάδες της Εθνοφρουράς, αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στην πόλη Σάρλοτ, της Βόρειας Καρολίνας, προκειμένου, όπως είπε ο ΜακΚρόρι, να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κοινωνικής αναταραχής και οι διαδηλώσεις.

Πάντως ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη διάρκεια των ταραχών που έγιναν για δεύτερη νύχτα στην πόλη Σαρλότ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Σε  ότι αφορά στους τραυματίες, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αριθμός τους. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 85, αφού πληροφορίες, που δεν έχουν διαψευστεί, αναφέρουν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες για να διαλύσει το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε στο κέντρο του Σάρλοτ.

Η αμερικανική πόλη ζει δεύτερη συνεχόμενη εφιαλτική νύχτα επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης μετά τον θάνατο Αφροαμερικανού που πυροβολήθηκε από επίσης Αφροαμερικανό αστυνομικό.

590_28d0b9ab680069b1e88aa0006a4312fe

Η αστυνομία προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη στην πόλη, μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά το θανάσιμο τραυματισμό 43χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δυνάμεις της εθνοφυλακής και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στο Σάρλοτ, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση της τάξης, στο πλευρό της τοπικής αστυνομίας.

Ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας είχε αρχικά δηλώσει ότι ο διαδηλωτής που πυροβολήθηκε στη διάρκεια των επεισοδίων είχε πεθάνει. Αργότερα, οι αξιωματούχοι της πόλης σε ανάρτησή τους, στο Twitter ανέφεραν ότι ο διαδηλωτής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή του, υποστηρίζεται μηχανικά. 3aed897ad02541db34ff8e03ada8b758


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά νότια της Σούγιας

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.8 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Σούγιας Χανίων   Γεωδυναμικό …