Δημοσκόπηση ΣΟΚ για την κυβέρνηση: Το 83,8% την αποδοκιμάζει!(VIDEO)

DIMOSKOPISI

Χαστούκι για την κυβέρνηση αποτελεί η η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Alpha, με τους πολίτες να δηλώνουν απογοητευμένοι από τους χειρισμούς της,  ειδικά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα:

  • Οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης.
  • Το 83,8% αποδοκιμάζει την κυβέρνηση.
  • Το 76,7% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τους χειρισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες.
  • Οκτώ στους δέκα αποδοκιμάζουν το "μαύρο".
  • Το 74,6% βλέπει σκοπιμότητες πίσω από την διαδικασία αδειοδότησης.

Αναλυτικότερα, το συναίσθημα που κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών είναι συναίσθημα «ανησυχίας για τα χειρότερα», με ποσοστό 83,1% να δίνει αυτήν την απάντηση, ενώ «ελπίδα για κάτι καλύτερο» τρέφει μόνο ένα 12,0%.

Στο ερώτημα ποια λέξη απηχεί τη στάση των ερωτώμενων απέναντι στην κυβέρνηση, το 34% απαντά οργή/θυμό, το 37,7% απογοήτευση, ένα 9,3% δυσπιστία, ένα 7,3% ανοχή, ενώ ποσοστό 7,7% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει την κυβέρνηση με κατανόηση.

Επίσης, το 83,8% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.

Ερωτηθέντες πώς θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΝΔ, καλύτερα απαντά το 34,6%, χειρότερα το 34,4%, περίπου τα ίδια το 26,1%.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, και συγκεκριμένα στο ερώτημα «σας ικανοποίησε η παρουσία του Πρωθυπουργού;», «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 72%, «ναι και μάλλον ναι» το 13,2.

Στην ίδια ερώτηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%.

Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλ. Τσίπρας και το 33,7% ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, το 45,9% απαντά «κανένας ιδιαίτερα».

Στο ερώτημα αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ποσοστό 76,7% δηλώνει «όχι και μάλλον όχι» και ποσοστό 16,2% «ναι και μάλλον ναι».

Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …