Οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών των εργαζομένων στον...Άρειο Πάγο! Εις βάρος τους!

ypologistesxrhsh

Νόμιμο ή όχι, αυτό θα το κρίνει ο Άρειος Πάγος, το δικαίωμα των εργοδοτών να χρησιμοποιούν τα στοιχεία των εργαζομένων τους που βρίσκουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που χειρίζονται, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν εναντίον τους, σε δικαστικές μεταξύ τους διαμάχες!

Σύμφωνα με διπλή εισήγηση στην Ολομέλεια του Άρειου Πάγου, τόσο ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, όσο και ο αρεοπαγίτης Απόστολος Παπαγεωργίου, κρίνουν πως:

"Είναι καθ' όλα θεμιτό οι εργοδότες να ανασύρουν τα στοιχεία που περιέχονται στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν νόμιμα ενώπιον των δικαστηρίων. Δεν τίθεται θέμα παραβίασης του συνταγματικά κατοχυρωμένου απορρήτου προσωπικών δεδομένων, αλλά ούτε έπρεπε να υπάρχει η συναίνεση των υπαλλήλων για να ανασυρθούν στοιχεία από τον υπολογιστή της εταιρείας που χρησιμοποιούσαν οι εν λόγω υπάλληλοι.

Οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον πίστης προς τον εργοδότη τους και υποχρεούνται να μην ενεργούν ανταγωνιστικές πράξεις οι οποίες να βλάπτουν τα συμφέροντα του εργοδότη τους, όπως είναι η άσκηση για δικό τους λογαριασμό, με άγνοια του εργοδότη, εμπορικών εργασιών, όμοιων ή παρόμοιων με αυτών του εργοδότη που απασχολούνται."

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλοία, τρένα, προαστιακός, ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 17.4.2024

Γενική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος …