ΠΑ.Σ.Ε ΟΤΕ: Πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες για όλους

intern

"Είναι παγκοίνως γνωστό πως η ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς και ειδικά οι επενδύσεις για τη διάθεση υπηρεσίας VDSL έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα με χρηματοδότηση και υλοποίηση του ΟΤΕ. Το επενδυτικό πρόγραμμά του είναι αυτό το οποίο έχει βοηθήσει ουσιαστικά τη χώρα στο να προχωρήσει με γρήγορα βήματα στην κάλυψη του κενού που έχει στις υψηλές ταχύτητες ευρυζωνικότητας", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΤΕ, που συνεχίζει προσθέτοντας:

"Με βάση τα δημοσιεύματα αναφορικά με την εξέλιξη της διαβούλευσης για τα δίκτυα νέας γενιάς σταθερής και ειδικότερα την ανάπτυξη δικτύου καμπινών ενεργού εξοπλισμού τύπου vectoring με επέκταση του δικτύου οπτικών ινών FTTC (Fiber To The Cabin), οι εναλλακτικοί πάροχοι πιέζουν την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) για το πάγωμα του επενδυτικού προγράμματος του ΟΤΕ προκειμένου να αναπτύξουν δήθεν δικό τους επενδυτικό πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια, με διαφορετικά κριτήρια και ελάχιστες απαιτήσεις ποσοστού κάλυψης ανά αστικό κέντρο.

Από την πλευρά μας ως ΠΑΣΕ–ΟΤΕ θεωρούμε πως αν η ΕΕΤΤ υποκύψει στις πιέσεις και λάβει μια τέτοια απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάσχεση της ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα με διεύρυνση του ψηφιακού χάσματος από την Ευρώπη. Όπως και στην περίπτωση των «λευκών περιοχών», ενός έργου που αφορά την τοποθέτηση οπτικών ινών σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, έτσι και στην περίπτωση του FTTC οι εναλλακτικοί πάροχοι δεν φαίνεται να έχουν την τεχνογνωσία, τα κεφάλαια, την υποδομή, αλλά ούτε και τη βούληση για να φέρουν σε πέρας ένα τόσο σοβαρό έργο.

Άλλωστε αν είχαν τη διάθεση και τη δυνατότητα θα το είχαν ήδη κάνει πράξη.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η σημερινή διοίκηση της ΕΕΤΤ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα ακολουθήσει τα χνάρια της μαύρης διοίκησης της ΕΕΤΤ προηγουμένων περιόδων και ειδικά ως το 2012.

Η πρόσβαση σε υπηρεσίες υπερ-υψηλών ταχυτήτων είναι πολύ σημαντικό στοίχημα για τη χώρα για να σταματήσει μέσω ρύθμισης, γιατί θα έχει επιπτώσεις στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και θα καταδικάσει τους έλληνες πολίτες σε ψηφιακό μεσαίωνα."

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …