Προκήρυξη γραπτού διαγωνισμού-Αιτήσεις

exetaseis

Προκηρύσσονται οι γραπτές εξετάσεις οι οποίες θα διενεργηθούν την Παρασκευή 4-11-2016, Σάββατο 5-11- 2016 και Κυριακή 6-11-2016, στις έδρες των Εφετείων της Χώρας, μιας και αφορούν τους υποψηήφιους δικηγόρους Β΄ εξεταστικής περιόδου 2016 για όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώθηκε ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 27-10- 2016 στον Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής κάθε Εφετείου. Όποιος επιθυμεί τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό οφείλει να υποβάλει σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις των άρθρων 6 και 7 του Κώδικα Δικηγόρων.

Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση επισυνάπτονται επίσης:

α) πιστοποιητικό άσκησης,

β) πανεπιστημιακό πτυχίο ή ανάλογο πιστοποιητικό του πανεπιστημίου,

γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και

δ) διπλότυπο είσπραξης από τη ΔΟΥ ποσού ύψους εξήντα πέντε (65) ευρώ που θα πιστωθεί στον ΚΑΕ 3741 «Παράβολο από κάθε αιτία». Επίσης θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου και η αιτιολογία «Συμμετοχή στο διαγωνισμό Δικηγόρων Β΄ περιόδου 2016».

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν Έλληνες πολίτες ή πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλου κράτους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, κάτοχοι πτυχίου νομικού τμήματος νομικής σχολής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος των ανωτέρω κρατών ή πτυχίου άλλης Χώρας, εφόσον αυτό έχει αναγνωριστεί ως ισότιμο και αντίστοιχο σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Έλληνας το γένος, μπορεί να διορισθεί δικηγόρος μετά από άδεια του Υπουργού Δικαιοσύνης, Δ.Α.Δ., ύστερα από γνώμη του οικείου δικηγορικού συλλόγου.

Όλοι οι ανωτέρω πρέπει να έχουν συμπληρώσει άσκηση δεκαοκτώ (18) μηνών μέχρι την τελευταία ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι εξετάζονται γραπτώς σε θέματα:

α) Αστικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας,

β) Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας,

γ) Εμπορικού Δικαίου,

δ) Δημοσίου Δίκαιου, Διοικητικής Διαδικασίας και Διοικητικής Δικονομίας

ε) Κώδικα Δικηγόρων και Κώδικα Δεοντολογίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …