Τέλος λειτουργίας Ασφαλιστικής Εταιρείας!

stopleitoyrgia

Ανακοινώθηκε από τον πρόεδρος της International Life Φ. Μπράβος το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας και ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος ανέθεσε τη διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρίας στον Ασφαλιστικό Διαχειριστή Ιωάννη Περιστέρη, αφαιρώντας τις εκτελεστικές αρμοδιότητες των μελών του ΔΣ.

Σε ανακοίνωση – επιστολή του ο κ. Μπράβος αναφέρει ότι θα συνεχίσει την πορεία του στην ασφαλιστική αγορά «χτίζοντας κάτι νέο, μια νέα εταιρία πωλήσεων». Παράλληλα, διαβεβαιώνει για την προσπάθεια διασφάλισης ασφαλισμένων και εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή του ο Φ. Μπράβος αναφέρει:

«O κύκλος ζωής της International Life σύντομα θα ολοκληρωθεί σύντομα με τους καλύτερους δυνατούς όρους και με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.

Μετά από 60 χρόνια ένδοξης παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας ολοκληρώνεται με την αξιοπρέπεια και το ήθος που αρμόζει σε μια εταιρεία όπως η δική μας, με συνεπή και μακροχρόνια προσφορά στην ασφαλιστική ιστορία της χώρα.

Μετά τα γεγονότα που επηρέασαν σημαντικά τις εταιρίες μας και οδήγησαν σε απαξίωση των επενδύσεων των εταιριών μας στη χώρα, εδώ και δύο χρόνια καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε στον μέγιστο βαθμό όλους εσάς, τη μεγάλη οικογένεια ms International Life, τους εργαζόμενους εντός και εκτός των κεντρικών γραφείων και τους ασφαλισμένους μας. Σε όλο αυτό το διάστημα, η συνεργασία σας και η στήριξη σας ήταν καθοριστικής σημασίας.

Μαζί, ήρθαμε το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες και μας ζητήθηκε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας, και κατ’ επέκταση το δικό μας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν η δημιουργία μιας ομπρέλας προστασίας για όλους εσάς. Και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε.

Καταφέραμε επίσης να διασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους ασφαλισμένους μεταφέροντας το μεγαλύτερο μέρος αυτών σε άλλες εταιρίες αφιλοκερδώς ή και με ζημιά μας, για να διατηρηθούν αυτά τα χαρτοφυλάκια που είναι το σημείο στήριξης των συνεργατών pas. Η πίστη μας σε όλους εσάς και ιδιαίτερα προς τα δίκτυα πωλήσεων υψηλού επαγγελματισμού όπως εσείς, που δημιούργησαν ασφαλιστικά χαρτοφυλάκια υψηλής προστιθέμενης αξία, μας έκανε να αγωνιζόμαστε για ένα αξιοπρεπές τέλος, καταλήγει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος ο Ασφαλιστικός Διαχειριστής  Ιωάννης Περιστέρης, αναλαμβάνει αμελλητί να διεκπεραιώσει τις εξής ενέργειες:

α) να αναθέσει σε εμπειρογνώμονες την εξέταση των φακέλων των ακινήτων της Εταιρείας που έχουν επιλεγεί από την ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου που εγκρίθηκε με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και τη σύνταξη και παράδοση στην Εταιρεία σχετικής έκθεσης.

Στην έκθεση αυτή θα αναφέρονται ιδίως:

  1. η νομική κατάσταση των ακινήτων ως προς την κυριότητα και τυχόν εμπράγματα δικαιώματα επ’ αυτών
  2. οι ενέργειες, ο εκτιμώμενος χρόνος και το κόστος που απαιτεί η νομιμοποίηση της κατάστασης των ακινήτων, προς τον σκοπό της μεταβίβασης αυτών,

β) να υποβάλλει προς την Τράπεζα της Ελλάδος την ως άνω έκθεση των εμπειρογνωμόνων με τα σχόλιά του ως προς τη δυνατότητα της Εταιρείας να αντεπεξέλθει στις απαιτούμενες ενέργειες, έως την 3η Οκτωβρίου 2016».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άφιξη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο

Στο Κάιρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στην Αίγυπτο. Τον …