Όχι που δεν...Νέα μείωση συντάξεων απαιτεί το ΔΝΤ!

συνταξεις9

Το αναμενόμενο κατά τους κοινούς θνητούς απαιτεί το ΔΝΤ, το οποίο στο κείμενο συμπερασμάτων της αποστολής του που παρέμεινε στην Αθήνα με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου, απαιτεί από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της μεταξύ τους διαπραγμάτευσης, νέα μείωση στις συντάξεις...

Την ίδια ώρα τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χτυπήσει κόκκινο, αλλά τόσο το ΙΚΑ, όσο και ο ΟΑΕΕ, με ανακοινώσεις τους διαβεβαιώνουν ότι θα χορηγηθούν κανονικά οι συντάξεις του Οκτωβρίου.

ΙΚΑ

"Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαβεβαιώνει τους ασφαλισμένους του ότι παρά την απόρριψη από το Δ.Σ. με οριακή πλειοψηφία, της εισηγητικής πρότασης έγκρισης αιτήματος για επιχορήγηση από το λογαριασμό του «μικρού» ΑΚΑΓΕ, δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου, οι οποίες θα χορηγηθούν κανονικά και έγκαιρα την Πέμπτη 29-09-2016."

ΟΑΕΕ

"Οι συντάξεις του Οκτωβρίου θα καταβληθούν κανονικά στο τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ για τις συντάξεις των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου 2017 και σχεδιάζεται η εξασφάλιση των απαιτούμενων ποσών και πιστώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΕ της 21-9-2016 με την οποία υποβάλλεται αίτημα στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για την έκδοση ΚΥΑ με σκοπό την χορήγηση από τον ΑΚΑΓΕ δανείου για την κάλυψη τυχόν ελλείμματος, ώστε να καταβληθούν στο ακέραιο οι συντάξεις.

Είναι σύνηθες γεγονός καθώς κάτι ανάλογο συνέβη και τα έτη 2014 και 2015. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι τα αποθεματικά του ΟΑΕΕ δεν είναι ανθηρά καθώς η μηνιαία εισπραξιμότητα κυμαίνεται σε ποσοστό 50-55%", δήλωσε ο διοικητής του Δημήτρης Τσακίρης.


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …