Υπουργείο Εσωτερικών

ΥΠΕΣ: Παράταση συμβάσεων καθαριότητας-Ζητά στοιχεία

Υπουργείο Εσωτερικών

Στο υπουργείο Εσωτερικών οφείλουν να στείλουν μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου τα Στοιχεία που αφορούν στις παρατάσεις συμβάσεων καθαριότητας  από το 2015 και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2016, οι δήμοι, οι περιφέρειες, οι σύνδεσμοι, τα ΝΠΔΔ και ιδρύματα των ΟΤΑ, τα οποία ενημερώθηκαν σχετικά από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρέπει να στείλουν:

α) το συνολικό αριθμό των ατόμων των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι 31-12-2015 βάσει του άρθρου 49 του ν.4325/2015, καθώς και πόσοι από αυτούς αφορούσαν την ανταποδοτική υπηρεσία καθαριότητας

β) το συνολικό αριθμό των ατόμων των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι 31-12-2016 βάσει του άρθρου 50 του ν.4351/2015 καθώς και πόσοι από αυτούς αφορούσαν την ανταποδοτική υπηρεσία καθαριότητας

γ) το συνολικό αριθμό των ατόμων που είχαν προσληφθεί για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα της καθαριότητας με δίμηνη σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ και η σύμβασή τους παρατάθηκε μέχρι 31-12-2016 βάσει του άρθρου 76 του ν.4386/2016

δ) Το συνολικό αριθμό των ανωτέρω ατόμων που έχουν δικαιωθεί με πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις για την παραμονή τους στην εργασία

ε) Ποια είναι η συνολική δαπάνη (μισθοδοσία,εισφορές κ.λπ.) που προκαλείται για το έτος 2015 από την εφαρμογή των προαναφερόμενων διατάξεων και σε ποιο ύψος εκτιμάται ότι θα ανέλθει αυτή συνολικά για το έτος 2016 (συνολική δαπάνη που αναλογεί στους αντίστοιχους αριθμούς ατόμων των ανωτέρω περιπτώσεων α και β ).

Εκτός των παραπάνω  το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του, ότι θα πρέπει οι δήμοι, τα νομικά τους πρόσωπα και οι σύνδεσμοι να μεριμνήσουν για τη σωστή και πλήρη καταχώρηση των σχετικών στοιχείων στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (εφεξής Μητρώο).

«Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τους φορείς να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του προσωπικού τους που παρέχει υπηρεσίες στο πλαίσιο της παράτασης / σύναψης ατομικής σύμβασης δυνάμει της εν θέματι διάταξης, συμπληρώνοντας με την κατάλληλη επιλογή το πεδίο του Μητρώου «Εγκριτική Απόφαση», ώστε να εμφανίζεται η διάταξη νόμου στην οποία βασίζεται η απασχόλησή τους στο φορέα καθώς και η πηγή χρηματοδότησης της, επικαιροποιώντας παράλληλα την ημερομηνία λήξης της σύμβασης σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα που προέκυψαν από την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης.

Η υπηρεσία μας άντλησε τα εν λόγω στοιχεία από το Μητρώο την 15η Σεπτεμβρίου 2016, συμπεριλαμβάνοντάς τα στην απάντηση που προκαταρκτικά απεστάλη επί της (α) σχετικής Ερώτησης/ΑΚΕ .

Διαπιστώθηκε ωστόσο ότι ορισμένοι φορείς δεν εφάρμοσαν τις οδηγίες που δόθηκαν με το ανωτέρω έγγραφό μας, με αποτέλεσμα να είναι ελλιπή τα παρασχεθέντα στοιχεία, γεγονός που καθιστά παράλληλα προβληματική την παρακολούθηση της εφαρμογής των σχετικών διατάξεων από την υπηρεσία μας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε όλους τους φορείς που δεν ακολούθησαν τις εν λόγω οδηγίες, να προβούν στις αναγκαίες συμπληρώσεις στο Μητρώο για το προσωπικό τους που εμπίπτει στις παραπάνω διατάξεις , αποστέλλοντας παράλληλα τα στοιχεία που ζητούνται με το παρόν έγγραφό μας».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …