"Τέλος" στις απογευματινές ασχολίες των ιδιωτικών σχολείων

sxoleiomathima

Τερματίζει τις απογευματινές δράσεις των ιδιωτικών σχολείων το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας φρένο με την σχετική εγκύκλιό του σε ενισχυτική διδασκαλία, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες!

Όπως ορίζει:

"Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υποχρεούνται να ελέγχουν το ωρολόγιο πρόγραμμα των ιδιωτικών σχολείων, τις παρεκκλίσεις του και τις πρόσθετες προαιρετικές δράσεις, καθώς και τα διοριστήρια των εκπαιδευτικών που απασχολούνται σε αυτά, προκειμένου να αποφευχθεί η κατά παράβαση του νόμου μείωση των ωρών απασχόλησης των εκπαιδευτικών και η αδήλωτη εργασία."

Ωστόσο αυτό προκαλεί σωρεία αντιδράσεων, με το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων να ετοιμάζεται να καταφύγει στη δικαιοσύνη, για να ακυρωθεί ο νόμος, με βάση την ανακοίνωσή του:

"Με τη λήξη της διετίας, οι συμβάσεις μετατρέπονται αυτοδικαίως σε αορίστου χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση ο εκπαιδευτικός ουσιαστικά μονιμοποιείται, αφού η διαδικασία απομάκρυνσης περνάει από Υπηρεσιακό Συμβούλιο και σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο προτεινόμενος για απόλυση εκπαιδευτικός υπηρετεί κανονικά στο σχολείο".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …