Για το σπίτι ξοδεύεται το 40% των εισοδημάτων των νοικοκυριών

euromeiseisssss

Η δραματική αύξηση των φόρων στα ακίνητα έχει επιβαρύνει σημαντικά τα ελληνικά νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια, καθώς δαπανούν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους για το σπίτι τους.  Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, πάνω από το 40% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δαπανούσαν το 2014 περισσότερο από το 40% του συνολικού εισοδήματος για την κάλυψη εξόδων που σχετίζονται με το ακίνητό του.

Οι δαπάνες

  • Πρόκειται για τις δαπάνες του ΕΝΦΙΑ, των δημοτικών τελών, του ενοικίου, της δόσης του στεγαστικού, της θέρμανσης, των κοινοχρήστων, της ΔΕΗ και του τηλεφώνου.
  • Τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, τα οποία καταβάλουν σε ποσοστό 95%, πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για τα παραπάνω έξοδα.
  • Αντίστοιχα στην Ευρώπη το ποσοστό όσων πληρώνουν πάνω από το 40% των αποδοχών τους για το ακίνητό τους, δεν ξεπερνά το 12%.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Μετά τη Νίσυρο στην Κω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κάτοικοι του νησιού του μετέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως ως προς τις …