Δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας

anergia-ompreles

Τα πιο πιεστικά ζητήματα στην Μεσόγειο συνολικά οπότε και για την Ελλάδα, εξετάστηκαν στην τρίτη διάσκεψη των υπουργών Aπασχόλησης και Eργασίας στην Ιορδανία, όπου ήταν:

  • η προώθηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας,
  • η βελτίωση της απασχόλησης και της απασχολησιμότητας των νέων (συμπεριλαμβανομένης της αντιστοίχισης θέσεων εργασίας και της εύρεσης εργασίας, της ενίσχυσης των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης),
  • η προαγωγή του κοινωνικού διαλόγου.

Οι υπουργοί συζήτησαν τρόπους συμβολής στην ανάπτυξη, την αξιοπρεπή εργασία και την ενσωμάτωση, για παράδειγμα με τη διευκόλυνση της μετάβασης από την άτυπη στην επίσημη οικονομία και με την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνεπάγεται η προσφυγική κρίση.

Τα κράτη μέλη της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ) επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή της Μεσογείουκαι προωθούν την χρηματοδοτική στήριξη ύψους 3 εκατ. ευρώ, που θα παράσχει η ΕΕ στο περιφερειακό «Πιλοτικό έργο για την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου στις γειτονικές χώρες της Νότιας Μεσογείου».

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση στοιχείων ότι σε μερικές χώρες της Μεσογείου, έως και ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και για αυτό συμφώνησαν να μην το επιτρέψουν, γιατί οι οι αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και οι καλές ευκαιρίες στη ζωή είναι από τα καλύτερα μέτρα επένδυσης στο μέλλον μας. Χρειαζόμαστε αγορές εργασίας χωρίς αποκλεισμούς που προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους: στις γυναίκες και στους άνδρες, στους νέους και στους ηλικιωμένους, στους αποφοίτους των πανεπιστημίων και στα άτομα που εγκαταλείπουν το σχολείο».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιο είναι το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για τις ελλείψεις προσωπικού - Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Schmit και Ferreira εξηγούν στο Skaigr

Εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη αλλά επιχειρήσεις δε βρίσκουν προσωπικό - Τι λένε οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Νικολά …