Έπεσαν οι υπογραφές για την "Μαρινόπουλος"

marinopoylos-sklabeniths-fvto

Υπεγράφη από τους άμεσα εμπλεκόμενους (Σκλαβενίτης, Μαρινόπουλος, τράπεζες) η επίσημη συμφωνία διάσωσης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, η οποία μέσω ενός ειδικού ασφαλούς site θα δοθεί στους προμηθευτές, προκειμένου να τη διαβάσουν και να συναινέσουν οριστικά, οπότε Κη κατάθεση αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ αναμένεται να γίνει είτε τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μηνός, είτε το πολύ μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Η ανταπόκριση αυτή των εμπορικών προμηθευτών χαρακτηρίζεται από τους άμεσα εμπλεκόμενους στην υλοποίηση του deal ως ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς στο εγχείρημα διάσωσης που διεξάγει η Σκλαβενίτης σε συνεργασία με τις τράπεζες ακι συμπληρώνουν οι εμπλεκόμενοι ότι ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 70% του συνόλου των εμπορικών προμηθευτών της Μαρινόπουλος, αντιπροσωπεύοντας απαιτήσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ, έχει ήδη προσφέρει «καταρχήν» συναίνεση στη συμφωνία διάσωσης, ανταποκρινόμενο στην επίσημη επιστολή που απέστειλε η PwC.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι οι διαδικασίες προετοιμασίας της διάσωσης εξελίσσονται ολοταχώς με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί ενώ σημείωσαν ότι κάποιες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν τις πρώτες μέρες στον εφοδιασμό καταστημάτων της Μαρινόπουλος με προϊόντα από τη Σκλαβενίτης, λόγω και του μεγάλου αριθμού καταστημάτων ανά την επικράτεια, θα εξομαλυνθούν πολύ σύντομα καθώς και ότι οι τράπεζες στηρίζουν απολύτως το εγχείρημα, με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Πρέπει να μην ξεχνάμε πως  για να υλοποιηθεί η υπαγωγή της Μαρινόπουλος στις διαδικασίες του άρθρου 106 βθ, πάνω στις οποίες στηρίζεται το εγχείρημα διάσωσης, απαιτείται η συναίνεση του 60% των πιστωτών, στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ποσοστό 40% των πιστωτών που έχουν εξασφαλίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστωτών αυτής της κατηγορίας αφορά στις τράπεζες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …