Έτοιμο το ΦΕΚ της Δημοτικής Κοινωφελούς Εργασίας

koinofelis
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ όπως αναμενόταν η απόφαση έγκρισης ποσού και καθορισμού διαδικασιών για την ενίσχυση των ΟΤΑ αναφορικά με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ και το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 5% του συνόλου του μισθολογικού κόστους των ωφελουμένων που απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ανέργων στο συγκεκριμένο ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ αυτού.
  • Η διάρκεια της σύμβασης του ανοιχτού καταπιστευτικού λογαριασμού ορίζεται σε 18 μήνες από την υπογραφή της, δυνάμενη να παραταθεί μέχρι έξι μήνες με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η επιχορήγηση προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη του συνόλου ή μέρους του κόστους των υλικών ή υπηρεσιών που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση των έργων και εργασιών μικρής κλίμακας (συμπεριλαμβανομένου και του τεχνικού εξοπλισμού υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας), στις οποίες θα απασχολούνται οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων αυτών.
Η επιχορήγηση γίνεται με σύσταση ανοιχτού καταπιστευτικού (δεσμευμένου) λογαριασμού (escrow account) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δι' ειδικής σύμβασης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, δηλαδή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (καταθέτης και μεσεγγυούχος) και των ενταγμένων ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ αυτών στο πρόγραμμα.
  • Δικαιούχοι της επιχορήγησης είναι οι ΟΤΑ και τυχόν ΝΠΔΔ αυτών που έχουν ενταχθεί στην εν λόγω πράξη με τίτλο «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα - συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων», και τα έργα εκτελούνται υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου ή της περιφέρειας.
Αφορά τις ακόλουθες εργασίες:
  1. επαναλαμβανόμενες σταθερά εργασίες οργανισμών κοινής ωφέλειας (συντήρησης δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, συνδέσεις, τηλεφωνικές γραμμές κ.λπ.)
  2. επαναλαμβανόμενες σταθερά εργασίες συντήρησης εθνικών, επαρχιακών ή δημοτικών οδών (επούλωσης λάκκων, συντήρηση κρασπεδορείθρων, συντήρησης διαγράμμισης κ.λπ.)
  3.  εργασίες άμεσης επέμβασης έπειτα από έκτακτα και απρόβλεπτα γεγονότα (π.χ. αποκατάσταση συνεπειών θεομηνιών, λειτουργία εγκαταστάσεων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης κ.λπ.)
  4. μικρά κοινωφελή δημοτικά έργα, έργα συντήρησης παραδοσιακών κτιρίων, έργα πρασίνου
Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των έργων / εργασιών, η οποία βεβαιώνεται από τον ΟΤΑ ή διαπιστώνεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατόπιν ελέγχου που διενεργείται από μηχανικούς του Ταμείου ή συνεργαζόμενους με αυτό, ή μη αποπληρωμής των δικαιούχων / προμηθευτών, η οποία βεβαιώνεται από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου, το ποσό επιστρέφεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν ή παρακρατείται από τα διερχόμενα έσοδα αυτού.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …