Μείωση της αποδοτικότητας των εργαζομένων από το «πήγαινε-έλα» στη δουλειά

ergasia-doyleiaanergia

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο πιστεύουν πως η καθημερινή τους μετακίνηση προς και από τη δουλειά μειώνει την αποδοτικότητά τους, όπως προκύπτει από την πρόσφατη έρευνα του παγκόσμιου ηγέτη στην παροχή επαγγελματικών χώρων ευέλικτης εργασίας Regus, με το αιτιολογικό πως ο χρόνος που ξοδεύεται, μέχρι να φτάσουν στη δουλειά τους, δεν είναι παραγωγικός, αλλά ούτε και ευχάριστος προσωπικός χρόνος.

Από τους περίπου 40.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, 37% απάντησε πως η μετακίνηση από και προς τη δουλειά αποτελεί ανούσιο και απροσδιόριστο χρόνο, ενώ 27% απάντησε πως μισεί τη μετακίνηση και την ονόμασε «χάσιμο» του πολύτιμου χρόνου. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, αυτό σημαίνει ότι για πάνω από τους μισούς εργαζομένους σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, ο χρόνος μετακίνησης θα μπορούσε να αφιερωθεί σε πιο αποδοτικό χρόνο εργασίας ή σε λίγες παραπάνω ώρες ξεκούρασης το πρωί.

Η έρευνα δείχνει πως οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι χρόνος αυτός, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πιο χρήσιμες και ευχάριστες ασχολίες.

Από την έρευνα προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • Μόνο μια μειοψηφία των εργαζομένων σε επιχειρήσεις παγκοσμίως (17%) βλέπουν το χρόνο μετακίνησης προς και από τη δουλειά τους ως παραγωγικό, ενώ η πλειοψηφία δηλώνει πως αποτελεί πηγή εξάντλησης της αποδοτικότητάς τους στη δουλειά και του προσωπικού τους χρόνου.
  • Είναι πλέον καιρός οι επιχειρήσεις να μειώσουν αυτό τον ενδιάμεσο χρόνο μετακινήσεων και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους τους να αφιερώσουν αυτόν το χρόνο σε πιο αποδοτική δουλειά ή ξεκούραση.
  • Μόνο μία μικρή μειοψηφία (19%) βλέπει το χρόνο μετακίνησής του ως προσωπικό χρόνο, ίσως γιατί τους δίνει την ευκαιρία να διαβάσουν τα νέα στο κινητό τους ή ένα βιβλίο».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …