Στρατιωτικοί δύο μισθολογικών ταχυτήτων! Νέοι και Παλαιοί

strativtikoimisthos

Σε συμβιβασμό με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ήλθε το υπουργείο Οικονομικών για το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών. Όπως αποφασίσθηκε, από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο, αλλά αυτό θα ισχύσει για τους νέους στρατιωτικούς. Οι παλαιοί, ακόμη κι αν υπάρχουν αποκλίσεις στις αποδοχές τους απ’ όσα θα προβλέπουν τα νέα κλιμάκια, θα παίρνουν τον ίδιο μισθό αφού για αυτούς θα καθιερωθεί η «προσωπική διαφορά» που θα διατηρηθεί ως το τέλος της καριέρας τους.

Για τη λύση αυτή απομένει βέβαια να πουν το «ναι» οι θεσμοί, κάτι που έχει αναλάβει να διαπραγματευθεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Το CNN Greece εντωμεταξύ τονίζει ότι αν και οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια είναι θέμα της δεύτερης αξιολόγησης και ακόμα δεν έχει απασχολήσει τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, το υπουργείο θέλει να το κλείσει άμεσα.

Αυτό διότι αφενός θα πρέπει να συμπεριλάβει τις αλλαγές που θα ισχύσουν από την 1/1/2017 στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού (κατατίθεται στις 3/10) αφετέρου πρέπει να κλείσει το θέμα του «παγώματος» των ωριμάνσεων όσων αμείβονται με ειδικό καθεστώς.

Πάντως, στρατιωτικοί και εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, δικαστικοί και γιατροί του ΕΣΥ έχουν ήδη διατυπώσει τις αντιρρήσεις τους στις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …