Αποκαλύψεις βγάζει το εφοριακό "σαφάρι"

eforiakoi-708

Νέα μεγάλη επιχείρηση με “ντου” σε εταιρεία πώλησης λογισμικού, μπαρ, καφέ αλλά και 3 κατοικίες πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά της φοροδιαφυγής που μέχρι στιγμής βγάζουν “λαβράκια”.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Ψηφιακών Πειστήριων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και παρουσία Εισαγγελικών λειτουργών, διενήργησαν έρευνες σε εταιρεία πώλησης λογισμικού, σε 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3 κατοικίες.

Οι έλεγχοι στόχευαν στον εντοπισμό και κατάσχεση μηχανισμών ή λογισμικού παραποίησης ή παράκαμψης των φορολογικών μηχανισμών (ταμειακές μηχανές) κατά την έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις). Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορολογικοί μηχανισμοί, πλήθος μονάδων αποθήκευσης, περιφερειακών υπολογιστών και φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις).

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φορολογικοί μηχανισμοίσύμφωνα με το newsit.gr, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία για να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής.

Η παραποίηση του λογισμικού και των φορολογικών μηχανισμών αφορούσε στην αλλοίωση των φορολογικών δεδομένων, με παρέμβαση σε αυτά, προκειμένου να εμφανίζονται μειωμένα έσοδα και να αποφεύγεται η απόδοση των προβλεπόμενων φόρων στο Δημόσιο.

Επίσης σε 2 καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 50 φυσίγγια πυροβόλου όπλου. Οι κάτοχοι τους συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


 
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …