Η χώρα με την σχεδόν μηδενική ανεργία, που την θεωρεί απειλή

dania

Σε επίπεδα σχεδόν μηδενικά κατάφερε να μειώσει την ανεργία η Δανία, που όμως το θεωρεί ως απειλή για την ανάπτυξη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, αφού στα τελευταία εποχικά διορθωμένα στοιχεία, η ανεργία στη Δανία βρίσκεται στο 4,2%, ποσοστό που τεχνικά αντιστοιχεί σε πλήρη απασχόληση.

Αλλά η Κεντρική Τράπεζα της χώρας κρούει το κώδωνα προειδοποιώντας πως θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για την επέκταση του εργατικού δυναμικού της ώστε να αποφευχθούν οι επιβλαβείς επιπτώσεις στην οικονομία, τονίζοντας στην ανάλυσή της:

«Η ανεργία έχει φτάσει πολύ κοντά στο δομικό της όριο, κάτι που μεταφράζεται σε εξάντληση των διαθέσιμων εργαζόμενων. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η πίεση στην αγορά εργασίας αυξάνεται με ελλείψεις εργατικού δυναμικού κυρίως στους τομείς της μεταποίησης και της κατασκευής. Η επέκταση του εργατικού δυναμικού, θα μπορούσε να επιτευχθεί με συνταξιούχους που θα επιστρέψουν στη δουλειά τους, με φοιτητές, με ανθρώπους που έχουν πάρει αναπηρικές συντάξεις και μπορούν να εργαστούν και με μετανάστες."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …