Οι εισφορές του 2017 θα υπολογιστούν με το εισόδημα του 2015

KATROUGKALOS_MADATA_952523331
Από τον συμψηφισμό των εισοδημάτων του 2016 που αφορούν πραγματικά τις αποδοχές του 2015, θα υπολογιστούν, οι εισφορές για το Α’ εξάμηνου του 2017, με βάση τις εξαγγελίες  του υπουργού  Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, στο πλαίσιο της συνάντησής του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσει μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, στη συνέχεια ανέλυσε τα διαφορετικά σενάρια που εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, σχετικά με τις εισφορές.
Επικρατέστερος είναι ο υπολογισμός των εισφορών για το Α’ εξάμηνου του 2017 με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2015 και το Β’ εξάμηνο του 2017 θα γίνεται συμψηφισμός με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2016, όπως αυτά προέκυψαν μετά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.
Για το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και για το θέμα αυτό, παράλληλα με τη συνολική διαχείριση του ιδιωτικού χρέους (επιχειρήσεων και νοικοκυριών) για οφειλές σε δημόσιο και τράπεζες.
Οι εργοδοτικές εισφορές, είναι πράγματι πολύ υψηλές, «από τις υψηλότερες στην Ευρώπη», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να μειωθούν αυτή τη στιγμή, γιατί θα είναι αδύνατη η καταβολή ακόμη και των σημερινών χαμηλών συντάξεων."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …