Με τον φόβο της ανεργίας ζουν 800 άτομα!

anergia-jobs

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας έξω από το υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες οδεύοντας στον τέταρτο.

Ο Παντελής Γούσης εργαζόμενος στις δομές στον δήμο Αγίου Δημητρίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «ζητάμε εκτός από την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας τη συνέχιση του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ. Ζητάμε το αυτονόητο όπως έχει γίνει και στα άλλα προγράμματα να βρεθεί ο τρόπος να συνεχίζουν την εργασία τους οι ίδιοι εργαζόμενοι».

Όπως υποστηρίζουν, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας, οι κοινωνικές δομές απειλούνται με κλείσιμο και οι 800 εργαζόμενοι με ανεργία.

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές απασχολούνται σε κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, δημοτικούς λαχανόκηπους, γραφεία διαμεσολάβησης, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και ύπνου αστέγων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …