Υπό έλεγχο τα πτυχία των γιατρών του ΕΣΥ, για την...γνησιότητά τους

ptyxiaplastagrafeiokratia_dimosio_aftodioikisi-696x418

Υπό έλεγχο και μάλιστα εξονυχιστικό, έχουν τεθεί με εντολή του υπουργού υγείας, όλοι  οι τίτλοι σπουδών των γιατρών του ΕΣΥ, όσον αφορά στην γνησιότητά τους.

Μάλιστα εξέδωσε και σχετική εγκύκλιο η οποία απεστάλη στους εμπλεκόμενους παράγοντες, ώστε να ξεκινήσουν αμέσως τους ελέγχους.

Η εγκύκλιος αναφέρει:

«Έχει παρατηρηθεί πληθώρα περιπτώσεων, κατά τις οποίες το πρακτικό συνεδρίασης του Συμβουλίου προσλήψεων-κρίσεων του νοσοκομείου, το οποίο αποστέλλεται στην Υπηρεσία μας και αφορά στην κρίση των ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων που έχουν υποβάλλει αίτηση μετάταξης στον κλάδο ιατρών Ε.Σ.Υ., ….. δεν συνοδεύεται από βεβαίωση γνησιότητας των υποβληθέντων από τους υποψήφιους ιατρούς δικαιολογητικών.

  • Τα πρακτικά των Συμβουλίων προσλήψεων-κρίσεων των νοσοκομείων, τα οποία θα αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας μετά την έκδοση της παρούσας εγκυκλίου, σε περίπτωση που δεν συνοδεύονται από βεβαίωση γνησιότητας των δικαιολογητικών των υποψηφίων, θα επιστρέφονται στα Συμβούλια.
  • Τα Συμβούλια προσλήψεων-κρίσεων των νοσοκομείων, στα οποία έχουν ήδη μεταταχθεί υπάλληλοι διαφόρων κλάδων στον κλάδο ιατρών Ε.Σ.Υ., παρακαλούνται, εάν δεν το έχουν κάνει, να προβούν στον προβλεπόμενο έλεγχο γνησιότητας δικαιολογητικών και να αποστείλουν, το ταχύτερο δυνατό, τις σχετικές βεβαιώσεις στο Υπουργείο Υγείας/Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων Ν.Π./Τμήμα Ιατρών Ε.Σ.Υ.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία,  ο έλεγχος των δικαιολογητικών ιατρών που πρόκειται να καταλάβουν θέση μονίμου ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ. πραγματοποιείται με ευθύνη του οικείου Συμβουλίου Κρίσεων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …