Σε εργαζόμενο η πλήρη ευθύνη της επίθεσης των ΜΑΤ στους συνταξιούχους;(VIDEO&ΦΩΤΟ)

590_8d361786d3f1fd7c5dc4ab9a9e2fff81

Από ότι φαίνεται ένας μόνο εργαζόμενος θα επωμιστεί την επίθεση με χημικά σε βάρος συνταξιούχων την Δευτέρα το μεσημέρι στου Μαξίμου, που θα κληθεί για να δώσει εξηγήσεις στην ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο ΕΔΕ που διετάχθη, με τον υπουργό να υποστηρίζει ότι δεν θα γίνει αποδιοπομπαίος τράγος της υπόθεσης και την Ελληνική αστυνομία να ερευνά την υπόθεση, την στιγμή που αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επιμένουν ότι προέβησαν σε «περιορισμένη» όπως λένε, χρήση των δακρυγόνων επιλέγοντας τον πιο ήπιο τρόπο απώθησης των διαδηλωτών οι οποίοι επιχειρούσαν να ανατρέψουν την κλούβα των ΜΑΤ στην Ηρώδου του Αττικού, εκτιμώντας ότι οι ηλικιωμένοι θα έρχονταν σε πλήρη σύγκρουση με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Την απόδοση ευθυνών ακόμα και κατά στελεχών της ΕΛΑΣ, εάν κριθούν υπεύθυνοι, ζητά οργισμένος ο Πρωθυπουργός που σε αυστηρό ύφος  επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, με τον δεύτερο να δίνει ρητή εντολή απαγόρευσης της ρίψης χημικών από τα ΜΑΤ σε διαδηλώσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Είναι χαρακτηριστική η ιστορία της ηλικιωμένης που έγινε το σήμα της επίθεσης των ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων.

Πρόκειται για την 85χρονη Κατίνα Μανιτάρα, που στα 10 της, εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων.

mat12

Στα 11 “Αετόπουλο” στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς. Στα 15 γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια από τα φασιστοειδή. Τον Μάη του 1947, 15 χρονών, εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της, στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, παίρνει μέρος σαν γεμιστής στο οπλοπολυβόλο της ομάδας της.

Μέχρι το απόγευμα τροφοδοτεί με γεμιστήρες γεμάτες σφαίρες τον σκοπευτή, ώσπου ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. Από τότε το θραύσμα σφηνωμένο στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη 1948 επιλέχτηκε να παρακολουθήσει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ. Στα 17 της χρόνια βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ (30 Μάρτη 1949) και αποκτά τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Αυτήν την γυναίκα “ψέκαζαν” χημικά σήμερα κυβέρνηση και ΜΑΤ, γιατί παραμένει ακόμα και σήμερα, στην «πρώτη γραμμή».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στην πρώτη συζήτηση για το νέο δικαστικό χάρτη

Επίθεση Γιώργου Φλωρίδη σε ΠΑΣΟΚ - Κριτική από την αντιπολίτευση Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο …