Χιλιάδες απολύσεις από πολυεθνικό κολοσσό

apolyshh
3.900 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να περικόψει άμεσα καταργώντας το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων μεταποιητικών δραστηριοτήτων της, επικαλούμενη τη συρρίκνωση της αγοράς τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στην Σουηδία η πολυεθνική εταιρεία Ericsson, που απασχολεί σήμερα μόνο στη Σουηδία, περίπου 16.000 εργαζομένους!
Οι 1.000 θέσεις που θα αφορούν τη μεταποίηση καταργούν το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων παραγωγικών δραστηριοτήτων της Ericsson, που αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν στο 5% της παγκόσμιας παραγωγής της.
Η εταιρία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα λάβει περαιτέρω μέτρα με στόχο της βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της λόγω των δύσκολων συνθηκών στην αγορά, έχοντας ήδη ανακοινώσει ένα πρόγραμμα περικοπής κόστους ύψους 9 δις σουηδικών κορωνών (1,1 δις δολαρίων) το 2014.
Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή της, έχει υποχωρήσει κατά περίπου 25% από τις αρχές του έτους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Μέχρι το τέλος Ιουλίου …