Χρονιά των εργαζομένων το 2017! Έρχονται αυξήσεις μισθών;

misthoigreece_-_crisis_833955

Χρονιά ορόσημο θα είναι άραγε το 2017, μετά από 8 χρόνια σκληρής λιτότητας και εργασιακής εξαθλίωσης;

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις Αυστριακής μελέτης, από την  εταιρεία συμβούλων «Kienbaum», Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αύξηση μισθών κατά 1,3%, μέσα στην επόμενη χρονιά, αν και στην Δυτική Ευρώπη το ίδιο χρονικό διάστημα οι αυξήσεις των μισθοδοσιών θα κυμανθούν στο 2,5%!!!

Με βάση την έρευνα που δημοσιοποίησε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τα όσα προβλέπονται, δεν έχουν υπολογιστεί τα ποσοστά του πληθωρισμού ανά χώρα, που θα κυμανθούν μεταξύ 0,8% έως 2,2% και θα αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα, για τις συνολικά 33 χώρες που συμπεριλαμβάνονται στις προβλέψεις.

Διαμόρφωση προβλέψεων αυξήσεων πλην του 1,3% που υπολογίζεται για την Ελλάδα:

Αυστρία: Οι μισθοί των εργαζομένων θα αυξηθούν κατά 2,8% και των διευθυντικών στελεχών μέχρι και 3,5%

Δανία-Νορβηγία: Οι αυξήσεις θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κατά το ήμισυ από την απόδοση των συνεργατών 

Ουγγαρία-Σλοβακία-Τσεχία: Αυξήσεις μισθών  μέχρι 4-5% για το εξειδικευμένο προσωπικό

Κροατία-Σλοβενία: Αυξήσεις κάτω του 2%.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας στον κασσελάκη για τα νησιά

Δαπανούνται ετησίως περί τα 36 εκατομμύρια ευρώ για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αναφέρει …