Με τις εισφορές στον ΟΓΑ συμψηφίζεται ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου

eurotzami

Με κοινή τους απόφαση τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, προχωρούν σε συμψηφισμούς ποσών που δικαιούνται οι αγρότες από επιστροφές Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου με οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία(τον ΟΓΑ).

Ειδικότερα, στο τρίτο άρθρο της σχετικής απόφασης, προβλέπεται:

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στα Τελωνεία και στις Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικά Κέντρα βεβαιωμένα χρέη και οι δικαιούχοι είναι φορολογικά ενήμεροι. Η ΔΗΛΕΔ αποστέλλει προς την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ηλεκτρονικό αρχείο με τους δικαιούχους επιστροφής και τα προς επιστροφή ποσά τους, προκειμένου να προσδιορίσει τα προς παρακράτηση οφειλόμενα ποσά στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (Ο.Κ.Α.).

Μετά από τη σχετική επεξεργασία από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. επιστρέφεται το αρχείο στη ΔΗΛΕΔ ενημερωμένο για κάθε ΑΦΜ, με τα ποσά των οφειλών που αντιστοιχούν στις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές του οικείου ασφαλιστικού φορέα".

Η απόφαση ορίζει και όλες τις διαδικασίες για την επιστροφή του ΕΦΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό που πρόκειται να επιστραφεί ανέρχεται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …