REUTERS: «Δεν θα έχει τέλος η... ελληνική τραγωδία»

xreos-ellada

Απαραίτητη για να αποτραπεί μια πιθανή πολιτική αναταραχή στη χώρα και μια πιθανή αναχώρησή της από την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζει σε άρθρο του αφιερωμένο στην Ελλάδα και στην πολύχρονη κρίση που την ταλανίζει,  το Reuters, στη στήλη του "Breakingviews".

Ο συντάκτης του άρθρου που επισκέφθηκε την Ελλάδα, στο άρθρο του αποτυπώνει τις δικές του εντυπώσεις και εκτιμά πως "η Ελληνική τραγωδία μπορεί να ξεσπάσει σύντομα, γιατί το βαρίδι του χρέους εμποδίζει την επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τις προοπτικές της χώρας", τονίζοντας:

"Κανείς επισκέπτης στην Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από την αίσθηση απελπισίας που επικρατεί και την έλλειψη λαϊκής στήριξης για περαιτέρω μέτρα λιτότητας, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, ενώ θεωρείται πως η τρόικα απέτυχε να εκτιμήσει τις ανθρωπιστικές και πολιτικές επιπτώσεις που προκάλεσαν επτά χρόνια ύφεσης.

Ορθά ή λανθασμένα -και δεν το γνωρίζουμε επειδή το ΔΝΤ τηρεί σιωπή στις διαπραγματεύσεις- οι Έλληνες πιστεύουν πως το Ταμείο, σιωπηρά, στηρίζει την πλήρη υλοποίηση των απαιτήσεων των Ευρωπαίων. Μετά το Brexit, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χρειάζεται ένα Grexit, σημειώνει, και τονίζει πως η φαινομενικά ατελείωτη κρίση πρέπει να έλθει στο τέλος.

Το ΔΝΤ θα έπρεπε να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο, περιγράφοντας δημοσίως τις λεπτομερείς προβλέψεις για την ελληνική οικονομία και τις ρεαλιστικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει η χώρα και οι πιστωτές της. Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι θα πρέπει να δεχθούν το φορτίο, ως το τίμημα για τη διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …