Αποδοκιμάστηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους εργαζόμενους Νεωρίου(VIDEO&ΦΩΤΟ)

neorio-sineleush-22

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εργαζομένων του Νεωρίου με τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Nίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο και τα μέλη της διοίκησης του Νεωρίου, τον κ.Κοκκάλα και τον κ. Στεφάνου, σε σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο κεφάλαιο Νεώριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Καθολικός Επίσκοπος, κ. Πέτρου Στεφάνου, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μάρκος Βουτσίνος, ο πρώην Νομάρχης κ. Μπάιλας και ο Γενικός Γραμματέας και αναπληρωτής Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

neorio-sineleush-1

Για ακόμα μια φορά, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν να παρακολουθούν το ίδιο έργο με τα μέλη της διοίκησης να μην λένε κάτι καινούργιο, χωρίς να δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους, ενώ επέρριψαν ευθύνες στους εργαζόμενους για την κατάσταση στο Νεώριο της Σύρου, ενώ βρίσκονται επί 15 μήνες απλήρωτοι.

Το σωματείο των εργαζομένων ζητούσε από τους βουλευτές και τους διοικούντες να τους ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις στα περί επενδυτών, για το πότε θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους και για το τι εξέλιξη υπάρχει σχετικά με την πλωτή δεξαμενή του Π.Ν. Αρκετές φορές οι εργαζόμενοι αποδοκίμαζαν τους προσκεκλημένους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση » δεν πάει άλλο, δεν έχουμε να δώσουμε ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά μας, χρωστάμε σε ΔΕΗ, νερό χιλιάδες ευρώ και δεν μας ακούει κανείς».


Στα πυρά των  εργαζομένων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cyhclades24.gr, δεν θα μπορούσε να έλειπε και ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρίγος, καθώς όπως δήλωσαν  οι εργαζόμενοι άλλα τους είχε υποσχεθεί και άλλα κάνει σαν Βουλευτής, ενώ του έκαναν γνωστό ότι η ψήφος για εκείνον έχει χαθεί…

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιάννης Στεφάνου, επενδυτής υπάρχει, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συμφωνία. Για το θέμα της δεξαμενής έγινε γνωστό απο τον κ. Συρίγο Αντώνη οτι αρχές Νοεμβρίου το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αποφασίσει για τη δεξαμενή.

neorio4

Από τον δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης κ. Μαραγκός φαίνεται οτι το δώρο θα αναγκαστεί να το δώσει στους εργαζόμενους καθώς του ζητήθηκε να υπάρχει ενα πάγωμα και μια διευκόλυνση στις οφειλές των εργαζομένων, στους λογαριασμούς του νερού κλπ. Απο την πλευρά του ξεκαθάρισε οτι ο Δήμος συνεχίζει να στηρίζει το Νεώριο και το θέλει ως Ναυπηγείο, ενώ για το θέμα του επενδυτή, δεν ένιωσε και πολύ αισιόδοξος για την κατάσταση που επικρατεί.

Σφοδρή ήταν και η επίθεση, με πολλούς αποδέκτες που εξαπέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι ποτε κάνεις, δεν έκανε έναν ειλικρινή διάλογο για το μέλλον του Νεωρίου, καλώντας τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις εσωτερικές συγκρούσεις, καταθέτοντας μία σειρά από προτάσεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν εν μέρη στο ψήφισμα που βγήκε από τους εργαζόμενους και το οποίο κλήθηκαν να το υπογράψουν οι φορείς, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση και η οποία θα σταλεί στον Πρωθυπουργό.

Με την επιστολή αυτή, οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων ζητούν το άμεσο πάγωμα των προσωπικών τους οφειλών προς ΔΕΚΟ και δημόσιο, την επανασύνδεση του ρεύματος στο ναυπηγείο, καθώς προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων, την υπαγωγή τους στο 29μηνο πρόγραμμα στο οποίο είναι ενταγμένοι και οι εργαζόμενοι της Ελευσίνας, καθώς επίσης και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο κ. Κοκκόλας, οποίος ζήτησε ξανά απο τους εργαζόμενους να ρίξουν νερό στο κρασί τους για ακόμα μια φορά, ενώ τους δήλωσε οτι για να πληρωθούν θα πρέπει να έρθουν καράβια, καθώς το ταμείο της εταιρείας είναι μείον, γεγονός που εξαγρίωσε για ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους…


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …