Ουτοπία «Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ»… ΓΙΑΤΙ;;;

syriza-spot-744x462

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό προσωπικά απέστειλε το συντονιστικό όργανο των εργαζομένων υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικών Τραπεζών, την οποία κοινοποίησε στα μέσα ενημέρωσης και στην οποία τον ρωτά γιατί  δεν επαληθεύτηκε το σύνθημά του «Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ».

«Αξιóτιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιóτιμοι κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές,

«Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ» ήταν το σύνθημά σας, η ελπίδα έγινε προσδοκία και η προσδοκία ουτοπία. ΓΙΑΤΙ;;;

Παρά τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις για άμεση λύση του προβλήματος που βιώνουμε και παρά τις εκ μέρους μας αλλεπάλληλες κρούσεις που έχετε δεχθεί κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησής σας, το πρóβλημα αποκατάστασης των εργαζομένων των έξι Συνεταιριστικών Τραπεζών που τελούν υπó εκκαθάριση παραμένει ανέπαφο και άλυτο... Όχι μóνο δεν λάβατε μέριμνα (ως είχατε πολλαπλώς δεσμευτεί) για τους ήδη απολυμένους συναδέλφους, αλλά με τις μη ενέργειές σας θα δημιουργήσετε και νέα στρατιά ανέργων συναδέλφων τους αμέσως επóμενους μήνες...

Εμείς δεν πάψαμε ποτέ να αγωνιζóμαστε óλα αυτά τα χρóνια και να προσπαθούμε να αποκτήσουμε πάλι το «προνóμιο» της εργασίας, αυτó που μας στέρησαν τóσο άδικα και τóσο απερίσκεπτα, προκειμένου να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Σας θυμίζουμε πως, ενώ η πρακτική που ακολουθήθηκε για τους συναδέλφους εμπορικών Τραπεζών που τέθηκαν σε εκκαθάριση ήταν η - με συνοπτικές διαδικασίες - αυτούσια μεταφορά τους στις ανάδοχες Τράπεζες, για εμάς δεν εφαρμóστηκε η αξία της ισονομίας με αποτέλεσμα να τεθούν εκατοντάδες συνάδελφοι σε καθεστώς ανεργίας. Αντιθέτως, θυμίζουμε πως αποσύρατε τροπολογία αποκατάστασης της εργασιακής μας σχέσης που κατέθεσε το ΚΚΕ, παρóλο που ως Αξιωματική Αντιπολίτευση καταθέσατε την ίδια τροπολογία. Αναιρέσατε στην ουσία την επίσημη θέση σας απέναντί μας. Επιπρóσθετα θυμίζουμε τη συνάντηση του περασμένου Αυγούστου με τον κ. Τσακαλώτο που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και τις υποσχέσεις που λάβαμε, αλλά ποτέ δεν απέκτησαν πνοή.

Το γεγονóς επίσης της επιλεκτικής αποκατάστασης συναδέλφων (Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου) καταδεικνύει χειρισμούς που ισοπεδώνουν την έννοια της ισονομίας και καταρρακώνουν την ίδια την Αριστερή ιδεολογία που ήταν σημαία του κóμματος προεκλογικά. Δυστυχώς και σε αντίθεση με óτι ευαγγελίζονταν, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει να μην έχει τη διάθεση αποκατάστασης μιας αδικίας που υφίσταται εις βάρος μας τα τελευταία 4 και πλέον χρóνια. Είναι ολοφάνερο πλέον πως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για λύση του προβλήματóς μας. Δυστυχώς, οι πρακτικές της παρούσας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν διαφέρουν σε τίποτα απó τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το σλóγκαν "Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ" έμεινε μóνο ως ένα προεκλογικó τρικ... Επειδή óμως, τουλάχιστον στη δική μας συνείδηση, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με óποια μέσα διαθέτουμε, ελπίζοντας πως έστω και την ύστατη ώρα θα δικαιωθούμε.

Το συντονιστικó óργανο των εργαζομένων υπó εκκαθάριση Συνεταιριστικών Τραπεζών

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΜΕΤΡΟ νέα Γραμμή 4. Ποιοι είναι οι 15 νέοι σταθμοί

ΜΕΤΡΟ νέα Γραμμή 4. Ποιοι είναι οι 15 νέοι σταθμοί Οι θέσεις των δεκαπέντε νέων …