Το ισχυρό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης, είναι η συμφωνία της Γενεύης!

gsee-logotupo

"Η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά υπό το ILO το 2014, πρέπει και επιβάλλεται να αποτελέσει αφενός το διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης, αφετέρου βάση συναίνεσης όλων των πολιτικών κομμάτων, στην επικείμενη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς" επισημαίνει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία συμπληρώνει:

Ανεξάρτητα από το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, το γεγονός ότι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην αγορά εργασίας, έχουν συμφωνήσει και διατυπώσει ένα κοινό πλαίσιο θέσεων, αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης.

Η ΓΣΕΕ έχει καταθέσει ήδη την επικαιροποίηση της προσφυγής της στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για όλα τα ζητήματα, (εργασιακά και ασφαλιστικά) ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στην ακρόαση τον Οκτώβρη της Συλλογικής Προσφυγής της Συνομοσπονδίας, στο αρμόδιο ελεγκτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η ΓΣΕΕ χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί κάθε μέσο και τρόπο που έχει στη φαρέτρα της,ώστε να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, τη μη καταβολή μισθών, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις συνδικαλιστικές διώξεις και όχι μόνο.

Οι κοινές θέσεις των κοινωνικών εταίρων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη Συμφωνία της Γενεύης, είναι το κατ΄ελάχιστα απαιτούμενο για την προσπάθεια αποκατάστασης της ζούγκλας που επικρατεί στην αγορά εργασίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …