Ιδρύεται Φόρουμ για την απασχόληση

anergia

Η ίδρυση ενός φόρουμ για την απασχόληση, στο οποίο θα κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις για την υποστήριξη της απασχόλησης, αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συνάντησης της αναπληρώτριας υπουργού για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, με ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ.

Οι κοινωνικοί εταίροι ενημερώθηκαν για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, τον περιορισμό της εκροής επιστημόνων στο εξωτερικό, τις νέες δράσεις υποστήριξης ανέργων που υλοποιούν το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και τις προοπτικές που δημιουργεί στην απασχόληση ο νέος νόμος για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας.

Προς τα τέλη Οκτωβρίου, χωρίς να προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών, με το υπουργείο Εργασίας, να υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι "Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός, ότι υπάρχει ανοιχτός διάλογος για τον σχεδιασμό των πολιτικών απασχόλησης και συμφώνησαν ότι απαιτείται ευρεία «συμμαχία για την απασχόληση» ανάμεσα στο κράτος, τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, προκειμένου να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …