3,5 δις ευρώ η διαφορά εκτιμήσεων μεταξύ ΥΠΟΙΚ-Γερμανικών Οικονομικών think tanks

ellada-dosi-mamouth-1000-715x400

Κατά 3,5 δις ευρώ διαφέρει η πρόβλεψη του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών και των 8 σημαντικότερων γερμανικών οικονομικών think tanks για την ελληνική οικονομία το 2017.Τα γερμανικά think tanks προβλέπουν στην εξαμηνιαία έκθεση την οποία δημοσίευσαν την Πέμπτη ανάπτυξη μόλις 0,7% το 2017, ενώ το ελληνικό ΥΠΟΙΚ προβλέπει ανάπτυξη ύψους 2,7%.

Η πρόβλεψη των Γερμανών, αν επαληθευτεί συνεπάγεται πλήρη εκτροχιασμό όλων των δημοσιονομικών στόχων του 2017. Τα γερμανόφωνα οικονομικά think tanks τα οποία υπογράφουν την εν λόγω οικονομική έκθεση, σύμφωνα με το newmoney.gr είναι τα:

  • Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung (DIW), Berlin
  • Ouml;sterreichisches Institut für Wirtschaftsforschung (WIFO), Wien
  • ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München
  • KOF Konjunkturforschungsstelle der ETH Zürich
  • Institut für Weltwirtschaft an der Universität Kiel
  • Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung Halle
  • Rheinisch-Westfälisches Institut für Wirtschaftsforschung

Νωρίτερα, σε δημόσια παραδοχή, έστω και ανώνυμα, ότι η οικονομία θα διατηρηθεί σε ύφεση και φέτος, προχώρησε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο Reuters, πριν ακόμη… στεγνώσει το μελάνι από τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από μία εβδομάδα και στην οποία υποστήριζε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 0,2% έως 0,4% φέτος.

Σε δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου, κορυφαίο στέλεχος του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, σε διαρροή αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017, ο οποίος κατατίθεται επισήμως στη Βουλή τη Δευτέρα, παραδέχεται ότι φέτος η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,3%, κάτι το οποίο έχουν, ήδη, προεξοφλήσει οι δανειστές αλλά όχι και το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 στηρίζεται στην εκτίμηση ότι η οικονομία θα επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 2,7% το 2017 -κάτι το οποίο έχει εκτιμήσει και η Κομισιόν στις τελευταίες προβλέψεις της για την Ελλάδα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

"Όχι" ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς - …