ΔΩΡΕΑΝ εκμάθηση προγραμματισμού

ypologitesergasia

Mία μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες έχουν μαθητές, νέοι και ενήλικες, παρακολουθώντας μία σειρά από ταχύρρυθμα προγράμματα εκμάθησης προγραμματισμού, δίνοντας προτεραιότητα σε ανέργους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην HePIS, η οποία, σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς και στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εβδομάδας προγραμματισμού «ΕU Code Week» (15-23 Οκτωβρίου 2016), ενθαρρύνει τους νέους να μάθουν προγραμματισμό.

O Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS), τόνισε: «Στόχος όλων είναι να στηρίξουμε τη νέα γενιά. Να ενθαρρύνουμε τους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του προγραμματιστή. Να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Η επανειδίκευση των νέων είναι η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας».

«Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, με εκδηλώσεις σε περισσότερες από 36 χώρες ανά την Ευρώπη, αποτελεί μοναδική ευκαιρία βελτίωσης του δείκτη της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, που, για την Ελλάδα, είναι χαμηλός, με αποτέλεσμα η χώρα να κατατάσσεται στις χώρες χαμηλών επιδόσεων στην ΕΕ. Στην HePIS, δουλεύουμε συστηματικά για τη βελτίωση του συγκεκριμένου δείκτη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συμβολή της Microsoft σε αυτήν μας την προσπάθεια» είπε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος, ο πρόεδρος της HePIS Νίκος Φαλδαμής.

Όπως δήλωσε και ο Τίμος Πλατσάς, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και ΕΚΕ, «μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μας στη Microsoft είναι η διάδοση του προγραμματισμού και των ψηφιακών δεξιοτήτων, εξοπλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νέα γενιά με τα κατάλληλα εφόδια, τα οποία θα τους επιτρέψουν να έχουν καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που, για μία ακόμη χρονιά, συνεργαζόμαστε με την HePIS, στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, μέσα από μία σειρά δράσεων, που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τους νέους να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους με όραμα ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η HePIS, σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς, υλοποιούν τις ακόλουθες δράσεις:

Εκμάθηση κατασκευής ιστοσελίδων: 100 υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες προγραμματισμού, δημιουργώντας τη δική τους ιστοσελίδα με τη χρήση HTML, CSS και JavaScript. Tα προγράμματα εκπαίδευσης, διάρκειας 30 ωρών, θα πραγματοποιηθούν σε κέντρα εκπαίδευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Προτεραιότητα δίνεται σε ανέργους.

Πρόγραμμα FIT4JOBS: Μέσα από το πρόγραμμα, 60 υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, διάρκειας 180 ωρών, σε τεχνολογίες Microsoft, όπως η γλώσσα προγραμματισμού C#, το .NET Framework και η ανάπτυξη ASP.NET εφαρμογών. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος, οι υποψήφιοι θα ενισχύσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η ικανότητα διοίκησης και η πρωτοβουλία. Tα προγράμματα εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σε κέντρα εκπαίδευσης στην Αθήνα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …