Κι όμως λεφτά υπάρχουν και επί ΣΥΡΙΖΑ...

lefta-yparxoun-no2

Λεφτά για μετακλητούς και νέες γραμματείες υπάρχουν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας προχωρά στην σύσταση δύο νέων γραμματειών, οι οποίες φυσικά θα στελεχωθούν από πληθώρα μετακλητών υπαλλήλων. Για του λόγου του αληθές το κόστος, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, θα αγγίξει τα 662.000 ευρώ τον χρόνο!

Ειδικότερα, 72.000 ευρώ θα κοστίσει η σύσταση των δύο θέσεων Ειδικών Γραμματέων, 116.000 ευρώ από την καταβολής της αμοιβής των ειδικών συμβούλων και συνεργατών που θα στελεχώσουν τα γραφεία τους, 412.000 ευρώ από την σύσταση 24(!) θέσεων προσωπικού, διαφόρων κατηγοριών, 32.000 ευρώ για την καταβολή επιδόματος θέσεων ευθύνης κ.α.

Σε ότι αφορά το έργο τους, το liberal.gr τονίζει ότι η πρώτη θα τιτλοφορείται ως ειδική γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, δίχως να αναφέρεται επακριβώς ο ρόλος της, και η δεύτερη Ειδική Γραμματεία Ένταξης των Ρομά. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω Γραμματείες θα μπορούν να αποσπάσουν ή να μετατάξουν προσωπικό από άλλους φορείς της της Γενικής κυβέρνησης ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …