Παγώνουν για χρόνια οι τριετίες! Άμα πέσει κάτω που 10% η ανεργία...

ergasia-slider-520x290

Σε ποσοστό κάτω του 10% θα πρέπει να διαμορφωθεί η ανεργία, ώστε να ξεπαγώσει η προσαύξηση έως 10%, που έχει ανασταλεί για νομοθετικώς καθορισμένου νόμιμου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου!

Την εξήγηση αυτή δίνει με έγγραφό του το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που απευθύνθηκαν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα:

  • "Εφόσον ο εργαζόμενος με την ειδικότητα του Υπαλλήλου Γραφείου, δεν διέπεται από κάποια Συλλογική Ρύθμιση Εργασίας κατά τα ανωτέρω, οι όροι αμοιβής και εργασίας του δεν επιτρέπεται να υπολείπονται των όσων ορίζονται στην υποπαρ. ΙΑ.11 Ν.4093/2012, για τον κατώτατο νόμιμο μισθό και ημερομίσθιο, σε συνδυασμό με την Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με αριθμό ΣτΕ 2307/2014.

Ο νόμιμος κατώτατος μισθός υπαλλήλων και το ημερομίσθιο εργατοτεχνιτών, καθορίζεται ως εξής (3α-3δ):

«Για τους υπαλλήλους άνω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 26,18 ευρώ Για τους υπαλλήλους κάτω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 22,83 ευρώ.

  • Ο κατά τα άνω κατώτατος μισθός των υπαλλήλων άνω των 25 ετών προσαυξάνεται με ποσοστό 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών άνω των 25 ετών προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω.
  • Ο κατά τα άνω κατώτατος μισθός των υπαλλήλων κάτω των 25 ετών προσαυξάνεται με ποσοστό 10% για μία τριετία προϋπηρεσίας και για προϋπηρεσία 3 ετών και άνω και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών κάτω των 25 ετών προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως δύο τριετίες και συνολικά 10% για προϋπηρεσία 6 ετών και άνω.

Οι ως άνω προσαυξήσεις προϋπηρεσίας καταβάλλονται σε εργαζόμενο με προϋπηρεσία σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε ειδικότητα, για μεν τους εργατοτεχνίτες μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, για δε τους υπαλλήλους μετά τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας τους και ισχύουν για τη συμπληρωθείσα υπηρεσία την 14.2.2012».

Όμως όλα τα παραπάνω για να εφαρμοστούν στην πράξη για περιπτώσεις εργαζομένων που θα συμπληρώνουν προϋπηρεσία μετά την 14η Φεβρουαρίου 2012, θα πρέπει πρώτα η ανεργία να υποχωρήσει κάτω από το 10%."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …