Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας, στην «KAVALA EXPO 2016»(VIDEO&ΦΩΤΟ)

snapshot

Οι 180 απολυμένοι των Λιπασμάτων Καβάλας παρέστησαν στην Kavala EXPO 2016 , την οποία εγκαινίασε η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά για να διαμαρτυρηθούν για την στάση της κυβέρνησης, απέναντι στις αυθαιρεσίες Λαυρεντιάδη στο εργοστάσιο Λιπασμάτων.

Μετά τα συνθήματα των απολυμένων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του σωματείου μας, ο οποίος με σεβασμό προς την εκδήλωση, περιέγραψε για μια ακόμη φορά την κατάσταση που παράνομα έχει οδηγήσει 180 οικογενειάρχες της Καβάλας στον δρόμο.

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, σημειώθηκε μία φραστική αντέγκληση μεταξύ του Α. Τσατσούλη και των διαμαρτυρόμενων, η οποία δεν είχε συνέχεια.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου, τόνισε:

"Οι αλητείες που κάνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, είναι μάλλον αόρατες στην Αριστερή μας Κυβέρνηση, που φαίνεται σύμφωνα με τα λεγόμενα της κας Κόλλια-Τσαρουχά να εξισώνει όλους τους ανέργους της περιόδου της κρίσης, με τους παράνομα απολυμένους της ELFE.
Αν η κυβέρνηση δεν εξετάσει σοβαρά και άμεσα το πρόβλημα των Ελληνικών Λιπασμάτων, υποσχόμαστε ότι η συνδικαλιστική μας δράση θα κλιμακωθεί.
Κάποια στιγμή η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει και όλοι να σταθμίσουν εμπράκτως τη θέση τους.

  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ
  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
  • ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
  • ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!"

Μετά το τέλος της τοποθέτησης του Ν. Βογιατζίδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κάλεσε την υπουργό, για να συνεχιστεί το τελετουργικό. Εμφανώς ταραγμένη από τη δυναμική διαμαρτυρία που προηγήθηκε, η Μ. Κόλλια-Τσαρουχά έχασε τον ειρμό της σκέψης της και μπόρεσε να πει, μόνο, πως η KavalaExpo δίνει την ελπίδα, ότι η κοινωνία ενωμένη, μπορεί να υπερβεί τις δυσκολίες και να επανέλθει στα χρόνια της ευημερίας πριν την επιβολή του καθεστώτος επιτήρησης της οικονομίας. Μίλησε, ακόμα, για το νέο αναπτυξιακό νόμο, που είναι ένα σημαντικό «εργαλείο», ώστε να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα και δήλωσε, ότι η πόρτα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, είναι πάντα ανοιχτή για τους επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας.

Πάντως η κρίση στη λιπασματοβιομηχανία ELFE, επισκίασε κυριολεκτικά τα εγκαίνια της έκθεσης, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας  Άγγελο Τσατσούλη και τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργο Καββαθά,  να ξεκινούν τις ομιλίες τους περιγράφοντας με αριθμούς τη δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπου σύμφωνα με την καταγραφή του k-tipos.gr, «ξεσπάθωσαν» κατά της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων και τόνισαν, ότι η πραγματική ανάκαμψη θα επιτευχθεί μόνο με την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

«Η ελληνική κοινωνία βουλιάζει στην ύφεση. Επικρατεί μαρασμός. Οι αριθμοί αποτυπώνουν την απόγνωση, αλλά μπορούν και χειρότερες ημέρες», είπε ο Α. Τσατσούλης και επεσήμανε ότι: «Μόνο με πλούτο και κερδοφορία έρχεται η ανάπτυξη».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Γ. Καββαθάς πρόσθεσε, ότι οι επιχειρηματίες δεν είναι εχθρός του κράτους, αλλά ούτε θέλουν να γίνουν οι «έμπιστοι» της κυβέρνησης, στα καταστροφικά μέτρα που λαμβάνονται. «Εμείς είμαστε, που θα βάλουμε πλάτη, για να ανακάμψει η οικονομία. Δεν ζητάμε χάρες, αλλά μία ανάσα για να προχωρήσουμε», δήλωσε.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία υπογράμμισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε κουλτούρα συνεργασίας, γιατί με τη συνεργασία πετυχαίνουμε πολλά και ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική της διοίκησης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. τα δύο προηγούμενα έτη, με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για χρηματοδότηση PKK

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και το OCRGDF (Κεντρικό Γραφείο …