Καινούργιο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

apolish

Εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου, η εθελουσία της Εθνικής, οι όροι της οποίας φαίνεται να βρίσκονται σε τελική διαδικασία έγκρισης από τις εποπτικές αρχές. Η ΕΤΕ σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2018 να έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 2.100 άτομα, δηλαδή σε λιγότερους από 10.000 εργαζόμενους από τις 12.013 που ήταν στο τέλος Ιουνίου 2016.

Τα κίνητρα που θα δοθούν σε όσους αποχωρήσουν θα είναι ανάλογα με αυτά των προγραμμάτων που υλοποίησαν πρόσφατα οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank και τα οποία πρόσφεραν ανώτατο ποσό αποζημίωσης και bonus στις 180.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΤΕ και όχι μόνο σε όσους είναι κοντά στη συνταξιοδότηση. Να σημειωθεί ότι το κόστος του προγράμματος που υπολογίζεται στα 118 εκατομμύρια ευρώ, έχει εγγραφεί ως πρόβλεψη στο τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Οι όροι του προγράμματος, σύμφωνα με το mononews.gr, για την Εθνική Τράπεζα συζητήθηκαν χθες και αναμένεται να λάβουν την έγκριση των εποπτικών αρχών για να ξεκινήσει η υλοποίηση του.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής …